-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Golobova koalicija želi prepovedati družinski referendum

Piše: Peter Truden
“Golobova vlada je v Državni zbor vložila predlog sklepa, s katerim hoče prepovedati družinski referendum za zaščito otrok in družin,”  je danes sporočil Aleš Primc, civilnodružbeni aktivist pri organizacijah za zaščito družine.
 
“Če ga bo večina v državnem zboru podprla, bomo v roku 15 dni na Ustavno sodišče vložili predlog za razveljavitev tega sklepa Državnega zbora kot protiustavnega. Ustavno sodišče je namreč leta 2015 izdalo odločbo, da je referendum o enaki vsebini zakona in ob enaki referendumski ureditvi dovoljen,” je še zapisal Aleš Primc, sicer kandidat za ljubljanskega župana.
Kot je pojasnil, zadnje spremembe družinskega zakonika bistveno širijo vsebino odločb ustavnega sodišča, tako da ne gre za zakon, ki zgolj uveljavlja odločbi ustavnega sodišča. “Ustavno sodišče namreč ni naložilo, da se uzakonijo posvojitve v vsa LGBTQIA+ razmerja, ni naložilo uvajanja LGBTQIA+ spolne vzgoje v vrtce in šole ter ni naložilo, da morajo vsa LGBTQIA+ razmerja imeti pravico svobodno odločati o rojstvu otrok. O vseh teh stvareh v odločbah Ustavnega sodišča ni niti besede, vendar za vse to spremembe Družinskega zakonika dajejo podlago. Kot rečeno, ustavna pritožba se že pripravlja!”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine