6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Golobičev človek sedaj razkril: Medijske protivladne objave v tujini so podkupljene z denarjem globoke države!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Omrežje tranzicijske levice in z njo povezani mediji so v zadnjih dneh in tednih izvažali manipulacije in laži o slovenski demokraciji, medijski krajini in pritiskih na novinarje svetovni javnosti. Odgovorni urednik oddaje Danes ob 18h na Planet TV Mirko Mayer zapisal, da “tole se zunaj plača. Pripelješ nove oglaševalce in izraziš še takšne želje.” Močni lobiji, pravi.” Po besedah Mayerja pa omenjeni žvižgaški podjetnik pripada poslovnemu omrežju Gregorja Golobiča.

Del slovenske javnosti se čudi, kako uspe večinskim medijem v lasti centrov moči gospodarske in politične levice izvoziti izmišljene in manipulativne afere o slovenski demokraciji in medijski svobodi v tujino. Od nastopa sedanje vlade smo bili priča mnogim pismom “zaskrbljenih” akademikov in profesorjev, ki jim je veliko bližja leva politična opcija. Za izvažanje lažnivih novic o Sloveniji je v začetni fazi skrbel predvsem novinar Blaž Zgaga.

Vendar, kot je zapisal Mirko Mayer, mu je skrivnostni žvižgač Golobičevega poslovnega omrežja zaupal sledeča dejstva. Tujemu mediju poveš, da pripelješ nove oglaševalce in “izraziš takšne želje.” Zagotovi mu, da za tem stojijo močni lobiji. A na dodatno vprašanje Mayerja, zakaj to počnejo kljub svojemu bogastvu, mu skrivnosti podjetnik Golobičevega omrežja izda, da gre samo za ideološki boj.

 

Matjaž Han razkrinkal projekt novih obrazov Gregorja Golobiča v časniku Delo
Omenjeni primer le razkriva, kako daleč so iti centri moči levega omrežja, da bi jim uspelo zrušiti sedanjo vlado. Prvo so poizkušali z “ljudskimi vstajami” in konstruiranimi aferami o dobavi nujne medicinske opreme. Hitro se je izkazalo, da se razburjajo predvsem tisti, ki so bili desetletja dvorni dobavitelji slovenske zdravstvene dobaviteljske mafije.

Sledili je medijska telenovela o Koaliciji ustavnega loka, a se je v letošnjem letu ob glasovanju v Državnem zboru klavrno propadla. Tako so hitro dežurni medijski lakaji Golobičevega omrežja zagnali promocijske akcije za nove stranke. V ospredju se tako že pojavljata nova obraza Jure Leben in Jože Pavlič Damijan. Le ta je v Dnevnikovem objektivu povedal, da dela le platformo za novo stranko. Kot predsednika oz. predsednico pa vidi Tomaža Vesela, Aleksandra Čeferina, Ana Roš ali Ljudmilo Novak.

A vse kaže, da stari politični mački na levici ne bodo tako zlahka prepustili primata t.i. “novim obrazom.” To jim je jasno povedal vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, ko je povedal, da se v projektih novih obrazov vedno pojavljajo posamezniki blizu Gregorju Golobiču. Golobičev podjetniški žvižgač pa je Mayerju razkril, da je izvažanje in blatenje naše države v tujino tudi maslo istega omrežja. Toliko o neodvisnih, samostojnih in kritičnih sporočilih iz tujine.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine