1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Golob se je z brezkompromisnostjo zameril starim omrežjem, zato v ozadju poteka njegova zamenjava

Piše: Andrej Žitnik / Nova24tv

V političnem podzemlju potekajo aktivnosti za zamenjavo predsednika vlade Roberta Goloba. Glavni operativec med starimi in mladimi silami je po naših informacijah Franjo Bobinac, vodenje vlade pa bi prevzel Žiga Debeljak.

Še pred nekaj tedni, ko je levica triumfirala po predsedniških volitvah in referendumih, se je zdela politična moč premierja Roberta Goloba praktično nepremagljiva. Toda kaj kmalu se je z odstopom ministrice Tatjane Bobnar in žvižgačev iz policije vnovič izkazalo, kako krhke so vlade z novimi obrazi, čeprav imajo močno parlamentarno večino.

Brutalni kadrovski cunamiji v policiji in laži premierja Goloba okoli poznanstev z Milošem Njegoslavom Milovićem ter vzpostavljanjem paradržavne policijske enote za varovanje predsednika vlade in predsednice države so v resnici brutalno pretresle vlado.

Vlada je v krizi in Golob v težavah
Golobova brezkompromisnost je povzročila, da se je ta zameril starim omrežjem, ki izvirajo še iz starih svinčenih časov, in dejansko v svojih rokah držijo večino odločitev v državi. Zanje se tudi ve, da imajo od vsakega, ki ga postavijo za vodjo izvršilne oblasti, pričakovanja, če ne zahtev, ob katere je trčil vse bolj neposlušni Golob. Že pri predsedniških volitvah je Milan Kučan dal premierju Golobu jasno vedeti, da ne bo pustil vse moči v njegovih rokah, in podprl Natašo Pirc Musar, ki je volitve tudi dobila. Še dodatno se je Golob zameril rodbini Kos, ko je na grd način izločil Marto Kos. Kar se je kasneje dogajalo v policiji, je maščevanje struktur prav tega istega klana, kjer je Martin brat in nekdanji detektiv Drago Kos vzpostavil močno mrežo poznanstev.

Nekdanji predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak že od imenovanja v upravo velja za kader “old boysev”. Ti imajo po novem z njim še večje ambicije. (Foto: STA)

Zadeve so šle po naših informacijah tako daleč, da ta omrežja iščejo zamenjavo na mestu predsednika vlade. Operativo med temi silami, sestavljenih iz tako imenovanih “old boysev”, starih komunističnih sil, in “young boysev”, povzpetniških varuhov državnega premoženja, naj bi koordiniral dolgoletni vodja Gorenja in novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac. Lobiranje naj bi šlo v smeri ustoličenja Žige Debeljaka za novega predsednika vlade. Spomnimo, da je prav Debeljak postal Golobov rekorder po dobičkonosnih pozicijah svetov, saj ga je kadroval v nadzorna sveta Gen energije in Telekoma ter v upravo Slovenskega državnega holdinga. Debeljak že od imenovanja v upravo Mercatorja velja za kader “old boysev”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine