1.2 C
Ljubljana
sobota, 9 decembra, 2023

(GLOSA) Vladi uspelo uresničiti pomembno predvolilno obljubo “v 30 dneh do groba”

Piše: Moja Dolenjska

Vlada Roberta Goloba je uspešno uresničila prvo in glavno predvolilno obljubo, povezano z urejanjem zdravstvenega sistema. Od zdaj naprej je mogoče od prvega suma na bolezen pa do groba priti v vsega 30 dneh. In to brez napotnice. “Gre za pomemben dosežek, ki dokazuje, kako je vladi uspešno uspelo reformirati zdravstveni sisitem,” je ob predstavitvi dosežka dejal premier Robert Golob.

 

Obljubo je vladi uspelo uresničiti po tem, ko je nekoliko spremenila predvolilno obljubo vladne stranke SD “do specialista v 30 dneh”. “Ta obljubo je bila že nekoliko zastarela in težko uresničljiva. Zato so jo naši strokovnjaki po dogovoru v koaliciji nekoliko prenovili in, kot vidite, deluje,” je dejal premier, ki sicer opravlja tudi posle ministra za zdravje.

Obljubo “v 30 dneh do groba” bo po njegovih besedah mogoče še izboljšati potem, ko bo vladna koalicija v državnem zboru potrdila zakon o evtanaziji. “Takrat bomo ta čas še dodatno skrajšali. Ocenjujemo, da bo mogoče do groba priti tudi zgolj v 10 ali 15 dneh, če bodo le pogrebne službe delovale tako, kot je treba,” je povedal premier.

Nadaljevanje TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine