16.1 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Globoka država želi z »mehkim« državnim udarom za tehničnega mandatarja postaviti ljubljenca Foruma 21 Jožeta P. Damijana, ki bi reševal posle Stojana Petriča, slednji se v zaroti proti demokratično izvoljeni vladi pojavlja kot koordinator

Globoka država, ki še vedno obvladuje ključna gospodarska omrežja, želi zrušiti aktualno demokratično vlado in postaviti tehnično vlado, za tehničnega mandatarja pa ustoličiti ljubljenca Foruma 21 Jožeta P. Damijana.

Koordinator usklajene akcije je idrijski tajkun Stojan Petrič, cilj »mehkega« državnega udara so javni infrastrukturni projekti, ki jih izbranci tranzicijske levice izgubljajo. Kot pravijo naši neuradni viri, cilj zarotnikov in opozicijskih strank niso predčasne volitve.

Če so se levičarske opozicijske stranke res strinjale, da bi tehnični mandatar lahko bil Jože P. Damijan, to pomeni, da je ne samo sovraštvo do desnice in Janeza Janše, ampak tudi do desne sredine tako veliko, da so pripravljeni marsikaj požreti, predvsem Marjan Šarec, ki se je že ponovno videl na premierskem položaju. Zanimivo je tudi dejstvo, da Jože Damijan že nekaj časa velja za hišnega ekonomista Levice. Torej se ve, kdo bi vlado v resnici vodil. Hkrati to pomeni, da Milan Kučan, ki je pogosto izrazil simpatije tako do Damijana (je ljubljenec Foruma 21) kot Levice, ni daleč stran. Pravzaprav je jasno, da se priprave na državni udar, drugače namreč zadeve ni možno imenovati, načrtujejo v Murglah. Kar seveda ni nič novega.

Tudi za Stojana Petriča, ki je zvest steber globoke države, ni čudno, da se je angažiral in je, kot zdaj kaže, celo koordinator akcije političnega prevrata s tehničnim mandatarjem. Le s tehnično vlado si lahko obeta posel gradnje drugega tira (in še kaj), saj bi mu pogledali skozi prste. Običajno sta Petrič in Kolektor na javnih razpisih namreč predraga, tpda kljub temu dobita posel. Desnosredinska vlada je to prakso prekinila, zato Petriču grozi propad. Vedno pa ga je z »analizami« podpiral Jože P. Damijan, ki je običajno »znanstveno« utemeljeval, zakaj se mora država odpovedati (sicer cenejšim) tujim izvajalcem in dati posel precej dražjim domačim tajkunom.

V akcijo ste se vključila še dva ostarela ekonomista: Franček Drenovec in Jože Mencinger. Drenovec je pred dnevi v Petričevem Delu napadel Janševo vlado. Povsem normalno in demokratično marčevsko menjavo oblasti (potem ko je odstopil Marjan Šarec) je imenoval »politični prevrat«. Mencinger pa je danes na portalu RTV Slovenije strašil pred tujim kapitalom in da vlada izkorišča krizo za politične namene. Skratka, gre za sinhroniziran in koordiniran nov napad na desnosredinsko vlado, ki jo želijo zrušiti za vsako ceno. Pri tem jim ne gre toliko za nove volitve, kot zato, da s tehničnim mandatarjem prevzamejo oblast ter se polastijo evropskih sredstev in odprtih javnih (infrastrukturnih) razpisov.

Kot smo izvedeli, naj bi v Petričevem časopisu Delo izšel članek s sporočilom »našli smo rešitelja« za slovensko gospodarstvo, in to v podobi Jožeta P. Damijana. To naj bi na posebni novinarski konferenci sporočili tudi predsedniki opozicijskih levičarskih strank. Globoka država naj bi pritiskala tudi na posameznike iz SMC, naj se pridružijo projektu, nagovarjajo tudi Desus, še posebej, če bo v igri za predsednika Igor Šoltes, vnuk komunističnega zločinca Edvarda Kardelja.

V naslednjih dneh je načrtovana nova medijska ofenziva proti vladi in promocija Jožeta P. Damijana.

O poslih Jožeta P. Damijana si lahko več preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine