7.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Globoka država je aktivirala še izolsko rdečo teto Bredo Pečan – ta je žolčno obračunala s poslancem DeSUS-a Brankom Simonovičem!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Glasovanje in izvolitev novega ministra za področje digitalizacije Marka Borisa Adrijaniča je vznejevoljilo veliko vidnih predstavnikov levega političnega pola. Tokrat sta s poslancem DeSUS Brankom Simonovičem z neokusnim pismom, objavljenim v Nedeljskem dnevniku, besedno obračunala Alojzij in Breda Pečan – slednja je dolgoletna vplivna članica Socialnih demokratov in teta Boruta Jamnika. Iz besedila je razvidno naravnost tragično razumevanje demokracije nekdanje poslanke SD, ki si jo predstavlja kot pravi politični apartheid – oblast je lahko samo naša!

Petkovo glasovanje v državnem zboru o novem ministru za digitalizacijo Borisu Marku Adrijaniču je pokazalo, da veliko osebnosti na levem političnem polu ne razume parlamentarne demokracije. Poslanci DeSUS so po odhodu iz vladne koalicije postali konstruktivna opozicija in po svoji vesti glasujejo za dobre ali slabe predloge vlade. Tako je poslanec DeSUS Franc Jurša pred glasovanjem o kandidatu povedal, da so ga poslanci opozicije nadlegovali ves čas, kako naj glasuje o Andrijaniču. Medijski pritiski in celo grožnje proti izolskemu poslancu upokojenske stranke Branku Simonoviču so ravno tako že stalnica, saj mnogi ne prenesejo, da je poslanec neodvisen od kakršnihkoli navodil, to mu namreč zagotavlja slovenska ustava. Simonovič je pred meseci doživel manipulativno afero s strani novinarke RTV Slovenija Evgenije Carl, ki mu je očitala, da je njegova diploma iz Zagreba ponarejena, prav tako so se pred njegovim domom pojavljali grozilni napisi.

Kdor ni z nami je fašist
Tako sta zakonca Pečan zapisala, da sta še vedno svetovno nazorsko naravnana levo in Simonoviču očitala, da se je v nekaj letih kot poslanec spremenil, zaradi česar sta čez njega naredila “križ”. Ujezilo ju je tudi to, da naj bi se Simonovič hvalil, da podpira delo sedanje vlade. Vplivna izolska zakonca sta Simonoviča tako označila, da naj ju nikar ne povezuje z vladnimi podrepniki. Ob koncu sta še zapisala, da njemu in še “enemu izolskemu kolaborantu” izolski občani ne bodo pozabili, da sodelujeta pri razgradnji slovenskega družbenega sistema in pri vpeljavi avtoritarne in fašistične oblasti. Ja, tranzicijsko omrežje je moralo aktivirati še Bredo Pečan, dolgoletno političarko stranke Socialnih demokratov. A dolgoletna vladarica Izole se je predvsem na občinski ravni zapletla v kar nekaj spornih občinskih-nepremičninskih poslov.

Pismo Brede in Alojza Pečana o poslancu DeSUS Branku Simonoviču. (foto: Twitter)

Rdeča teta se je okoristila na račun potnih stroškov
Breda Pečan je teta Boruta Jamnika, enega najbolj vplivnih igralcev v slovenskem državnem gospodarstvu. Velja za vplivno igralko na Obali na področju politike in obalnega gospodarstva. V državnem zboru je kot dolgoletna poslanka Socialnih demokratov imela pomemben vpliv na sprejemanje odločitev in tudi discipliniranje koalicijskih partnerjev, če so razmišljali kdaj drugače. Znana je bila po ostrem jeziku in žolčnem obračunavanju s predstavniki desnice.

V lanskem letu smo v našem mediju odkrili afero, da si je Pečanova kot občinska svetnica v Izoli pred leti nezakonito obračunala potne stroške. Na občini so ji potne stroške vrednotili kot podžupanji Izole, čeprav položaja ni zasedala. Na potnem nalogu pa je zapisan nalog za službeno potovanje, v katerem je župan Igor Kolenc, starosti slovenske politične scene in dolgoletni poslanki iz vrst Socialnih demokratov Bredi Pečan, odobril prevoz na občinske stroške na razdalji Izola-Brnik-Izola. Pot je bila odobrena 13. aprila 2016 ob 10. uri. Prihod domov je bil načrtovan istega dne ob 15. uri. Na dokumentu jasno piše, da je imela odobren službeni avtomobil, potne stroške pa je plačala občinska uprava pod zaznamkom “Drugi, občina Izola”.

Prav primer Pečanove je bil dokaz, da so bili pripravljeni osrednji mediji v lasti tranzicijskih tajkunov za 400 evrov medijsko in politično uničiti nekdanjo predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, medtem ko so o potnih stroških Pečanove molčali. Pečanova enako kot predsednica stranke SD Tanja Fajon ne razume, da poslanci glasujejo po svoji vesti. Sedaj, ko je Simonovič glasoval drugače, kot so želele opozicijske leve stranke, mu grozijo s skrivanjem v Izoli in da je fašist. A to pove več o tistih, ki se imajo v osrednjih medijih v Sloveniji za “največje demokrate” in “branike demokracije”.

Sporno obračunavanje potnih stroškov Brede Pečan. (foto: Bralec Nova24tv)

Prikaz nasprotnih dejstev

Spoštovani!

Opozorjena sva bila na članek na spletnem portalu vašega medija DEMOKRACIJA, ki ga je napisal novinar gospod Luka Perš, objavljen pa je bil (na spletu) dne 19. julija letos.

Seveda sva ga pozorno prebrala in našla v njem celo vrsto neresničnih trditev. Ker gospod Perš ponovno ni našel časa in nama ni omogočil, da bi mu pojasnila, zakaj sva se odločila pisati pismu gospodu Branku Simonoviču, nama ne ostane drugega, kot da vas zaprosiva, da sedaj objavite to pojasnilo v vašem časopisu.

Zato vam v nadaljevanju pisma pošiljava besedilo odgovora, ki predstavlja demanti njegovih trditev in ga prosim objavite na vašem spletnem portalu.

»Neresnična je trditev, da je razlog za pismo B. Simonoviču njegovo glasovanje za novega ministra za digitalizacijo. Da je tako, je zelo enostavno dokazati: pismo je bilo objavljeno 8. julija, M.B. Andrijanič (zanimivo, da Demokracija ne pozna njegovega priimka in ga piše »Adrijanič«) pa je bil imenovan 16. julija. Torej nikakor ni mogoče, da bi midva ali kdorkoli drug vedel, kakšno bo glasovanje o njem.

Neresnična je navedba kraja objave pisma: gospod Perš trdi, da je bilo objavljeno v Nedeljskem dnevniku, kar seveda ni res, saj pisma nisva poslala na ND. Ne veva pa, kateri časopis bi objavil pismo bralcev, ki mu sploh ni bilo poslano. Kot vemo vsi Izolani, ki beremo Mandrač, je objavljeno samo v našem Mandraču!

Še ena neresnična trditev se nanaša na okoriščanje »rdeče tete« na račun potnih stroškov: po že skoraj eno leto demantirani laži novinarja Nove24TV v Demokraciji (natančneje 11.08.2020) ste na Demokraciji ponovno objavili laži – in nesmisle – v zvezi z mojo uporabo občinskega službenega avtomobila v aprilu 2016 (sedaj že po petih letih!) in to je ta demanti, ki ga prosiva ponovno objavite:

Dne 13. aprila 2016 sem potovala z letalom z letališča Jožeta Pučnika v Prištino na Kosovu, kjer je 14. in 15. aprila tistega leta potekala letna konferenca NALAS –a. Udeležila sem se je kot podpredsednica Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti v okviru Sveta Evrope, poslal pa me je tja takratni predsednik Kongresa, danes žal že pokojni gospod Jean-Claude Frecon.

Običajno sem na vse poti, ki sem jih opravljala v zvezi z mojim članstvom v Kongresu, potovala s svojim avtom. Na dan 13. aprila pa naš avto ni bil na razpolago, zato sem prosila župana, da mi izda nalog za uporabo službenega vozila do letališča.

Da je na nalogu navedena napačna funkcija, se je po vsej verjetnosti zgodilo zaradi uporabe predizpoljenega obrazca naloga iz prejšnjega mandata. Vendar napačna navedba moje funkcije nikakor nima zveze z upravičenostjo izdaje naloga na moje ime. Verjetno oseba, ki je gospodu Peršu dostavila nalog, ne ve, da ima pravico do uporabe službenega vozila tudi občinski svetnik ali član delovnega telesa občinskega sveta, če potuje zaradi naloge, ki je v interesu občine. Če bi si vzel malce več časa in me pred objavo članka povprašal po tem, bi mu to seveda z veseljem pojasnila.

Občina Izola je v mandatih 2010/2014 in 2014/2018 predlagala Skupnosti občin Slovenije, da me imenuje v delegacijo v Kongresu lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope. SOS je predlog sprejela in ga posredovala Ministrstvu za javno upravo. Tudi to je predlog sprejelo in me imenovalo v delegacijo v obeh mandatih. V prvem sem bila podžupanja, v drugem pa občinska svetnica. Iz povedanega je jasno, da je bil interes občine Izola, da sem bila članica KLRO Sveta Evrope in aktivno delovala v njem, celo tako dobro, da sem bila izvoljena za eno od podpredsednic!

Tako je seveda trditev o »kraji javnega denarja« popolnoma neosnovana, primerjava z nedavnimi dogodki pa nesmiselna in nepotrebno zlobna.«

Zahvaljujeva se vam za razumevanje in vas prosiva, da naju obvestite o terminu objave najinega demantija ter vas lepo pozdravljava,

 

Alojz in Breda Pečan

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine