18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Globoka država in obveščevalne strukture spet napadajo: Lepljenka se jim je sfižila, Kosov POP TV znova udaril

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Ker se je lepljenka pogovorov tajnega snemanja ministra Andreja Vizjaka in tajkuna Bojana Petana sfižila, so na POP TV ponovno udarili z novim posnetkom.

Kot je zapisal urednik Siola Peter Jančič v svoji kolumni, se je globoki državi, ki ima pod vplivom medije, sfižil napad na ministra za okolje Andreja Vizjaka, v večjih težavah so se celo znašli ostali akterji afere.

Preverjanje novinarjev POP TV je hitro pokazalo, da je posnetek zelo verjetno zlepljenka. Ponaredek, torej. Že prej naj bi jo po neuradnih podatkih v zakulisju ponujal vedno podjetni Vladimir Vodušek. To, da je bil posnetek, kot jim je zagotovil strokovnjak, zelo verjetno prirejen, so na POP TV pozneje zamolčali javnosti. Ni bilo v prid cilja: sesuti ministra. V normalni zahodni državi bi zaradi tega še isti teden najbrž odletel odgovorni urednik takšnega medija ali pa direktor. Če ne celo oba. Veliki mediji ljudem namerno ne prikrivajo pomembnih dejstev. Preveč očitnega nepoštenega ravnanja lastniki in ugledni oglaševalci ne marajo. Škodi poslu. “Gre za zlepljenko, in to na profesionalni ravni,” je povedal tonski strokovnjak Mitja Krapša, ki je posnetek analiziral na prošnjo POP TV, kjer pa njegovih zanje nerodnih ugotovitev niso predstavili javnosti. “Niso jim bile všeč. Iskali so dodatna drugačna mnenja. Ki bi bila zanje ugodnejša. Ko na POPT V kar niso predstavili njegovih ugotovitev, jih je predstavil drugim medijem.” Na Siolu vam tega niso prikrili. Na Nova24TV tudi ne.

Vse skupaj je dodatno nenavadno, ker so za operacijo diskreditacije Vizjaka pomembni in spretni ljudje, ki jim takšne sramote ne bi pripisali. Po mnenju Jančiča je POPTV močno povezan z obveščevalno in kriminalistično “stroko”. Predvsem tisto proti Janši. Mož odgovorne urednice POP TV Tjaše Slokar Kos je Drago Kos. Obveščevalnih sil pa ne primanjkuje niti Bojanu Petanu, ki je verjetno poskrbel za snemanje pogovorov. Kdo drug bi imel interes in sredstva za to? Petan je ob povezavah s politiko znan tudi po povezavah z obveščevalci, še izpostavlja Jančič.

Minister Vizjak bo nov poskus diskreditacije komentiral ob 10. uri.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine