10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Glavorezci se selijo v Evropo: Sarajevska policija pri migrantih našla avtomatsko orožje, puške, pištole, dušilec zvoka in strelivo

Sarajevska policija je v nedeljo zvečer sprožila večjo operativno akcijo, med katero so pri migrantih v BiH našli večje količine orožja, poročanje portala Klix.ba povzema srbska tiskovna agencija Tanjug. Iz notranjega ministrstva sarajevskega kantona so kasneje danes sporočili, da so prijeli dva migranta.

Po navedbah portala je policija odkrila več pištol, pušk, avtomatsko orožje in strelivo. Del orožja je bil po neuradnih informacijah skrit v stanovanju, določena količina pa zakopana ali odvržena. Policija je kasneje po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina potrdila, da so med preiskavo stanovanja, v katerem so bivali migranti, in sosednjega prostora odkrili orožje: puško, štiri pištole, dušilec ter več sto nabojev različnih velikosti.

Policija je med operacijo v nedeljo zvečer aretirala dva migranta, D.A. iz Alžirije in A.M. iz Sirije, oba rojena leta 1995.  Pred tem sta poskušala pobegniti pred policisti, ki so ju prišli legitimirati. Po poročanju portala Slobodna Bosna se prijeta izgovarjata, da sta orožje kupila v Sarajevu in ga imela namen preprodati. Od koga sta nabavila orožje ter komu in kje sta ga nameravala preprodati, še nista uspela pojasniti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine