8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Glas za otroke in družine zahteva: Premier Šarec mora takoj odstaviti državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje dr. Jerneja Štromajerja!

Po aferi z razvpitim božičnim voščilom, ki ga je v javnost spravil dr. Jernej Štromajer, sicer pripadnik mlajše generacije in vidni član SD iz Slovenskih Konjic, ki v tem mandatu opravlja funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (njegov neposredni nadrejeni je minister in njegov strankarski kolega dr. Jernej Pikalo), se je v javnosti oglasila še stranka Glas za otroke in družine, ki od premierja Marjana Šarca zahteva odslovitev omenjenega državnega sekretarja.

 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, dr. Jernej Štromajer ni primeren za drugega najbolj odgovornega v državi za vzgojo in izobraževanje naših otrok, zato naj ga Marjan Šarec odstavi. Sporočilo objavljamo v celoti.

Dr. Jernej Štromajer, državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo, je z oznako ljudi, ki praznujejo Božič, kot »umazanih živali«, grobo prekoračil mejo dostojne in dopustne komunikacije politika in državnega uradnika. Kot drugi najbolj odgovoren za vzgojo in izobraževanje otrok in mladine, bi moral dajati zgled kulturne in spoštljive komunikacije, namesto tega pa je med letošnjimi Božičnimi prazniki uporabil najhujšo obliko sovražnega govora v državi. Takemu človeku starši ne moremo zaupati usmerjanja vzgoje in izobraževanja naših otrok.

Ne pozabimo, da so v nedavni preteklosti nacisti, preden so začeli množično iztrebljanje nearijskih ras, najprej izvedli marketinško kampanjo razvrednotenja človeškega dostojanstva tistih skupin ljudi, ki so jih hoteli iztrebiti. Posledice teh nacističnih metod smo krvavo občutili tudi Slovenci.

V stranki Glas za otroke in družine pričakujemo, da bo vlada pod vodstvom Marjana Šarca, na prvi seji po Novem letu odstavila dr. Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja na Ministrstvu za šolstvo. Vlada državnega sekretarja imenuje in razrešuje, zato ni utemeljeno stališče, da je državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo interna zadeva stranke Socialnih demokratov.

V primeru, da Vlade Republike Slovenije na prvi seji ne bo odstavila dr. Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja, bomo v stranki Glas za otroke in družine pred Vlado Republike Slovenije pripravili proteste za spoštovanje vseh ljudi, ki praznujejo Božič.

Lep pozdrav,

Aleš Primc

Poslano: predsedniku Vlade RS, predsedniku Državnega zbora RS, predsedniku Državnega sveta RS, vodjem poslanskih skupin, ministru za šolstvo, medijem

Zadnje novice

Sorodne vsebine