20.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

“Glas” milijardnih dvornih dobaviteljev bi urejal zdravstvo; boj med realisti in surrealisti

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV.si)

Glas milijardnih dvornih dobaviteljev v zdravstvu pri nas – ironično – predstavlja skupina uličnih anarhosocialistov, zbranih pod imenom Glas ljudstva, njihov neuradno uradni vodja pa naj bi bil Jaša Jenull. Rešitev zdravstva vidijo izključno v tem, da se to podržavi, centralizira in monopolizira – da torej postane takšno kot tisti del zdravstva, ki že danes ne deluje. Trenutno se je vnel močan boj med realisti, ki vedo, da bi takšna “keberjanska” vizija zdravstva vodila do tega, da bi tudi njihovi starši in stari starši umrli v čakalni dobi, in surrealisti, zbranimi v Glasu ljudstva, ki jim za to ni mar in še naprej potiskajo to pogubno ideologijo.

Spomnimo na Jenullove “rešitelje slovenskega zdravstva”, ko je Erik Brecelj njihovo predstavnico nagnal iz vladnega strateškega sveta za zdravstvo, češ da se politikantstva ne bo šel. Videti je, da celo pri socialistično navdahnjeni levi vladi – ali vsaj pri ministru za zdravje Danijelu Bešiću Loredanu – izgubljajo veljavo in se spreminjajo v interesno združenje dobaviteljev zdravstvene opreme, njena veljava pa je tam nekje na ravni “pojočega majorja” Vladislava Trohe.

Zdaj so zato očitno začeli stopnjevati politični pritisk in zbirati večinske medije okrog sebe (teh jih nikoli ni manjkalo, tudi ko so kot del protikoronske drhali kršili pandemske varnostne ukrepe). Danes bodo tako (ne glede na to, če jih bo le pet) pred celo četo mikrofonov in kamer večinskih medijev predstavili svojo vizijo zdravstva.

Spomnimo, da je 109 nevladnih organizacij, združenih v Glas ljudstva pod Golobovo vlado prejel skoraj 140 milijonov evrov, kar pomeni, da so si razdelili še dodatnih 40 milijonov evrov.

Takole pišejo:

“Vabljeni na novinarsko konferenco ob 11.00 pred Državni zbor na Trg republike! Predstavili bomo zakonske ukrepe, ki smo jih pripravili, da zaustavimo rušenje javnega zdravstva. Zakonske predloge bomo ob tem javno predali poslancem koalicije.

Dovolj je bilo zamikanja časovnic, stresnih testov, prelaganj odgovornosti in iskanja posameznih krivcev, medtem ko javno zdravstvo vsak dan bolj razpada. Dan za dnem smo priča novim, šokantnim primerom etičnega in moralnega razkroja zdravstvenega sistema.

Zadnji čas je, da Vladi RS z odločnimi in nedvoumnimi ukrepi dokaže verodostojnost svojih zavez za ohranitev in krepitev javnega zdravstva. Pridružite se nam v boju za vsem dostopno javno zdravstvo.

Zadnji čas je, da Vlada RS z odločnimi in nedvoumnimi ukrepi dokaže verodostojnost svojih zavez za ohranitev in krepitev javnega zdravstva. Pridružite se nam v boju za vsem dostopno javno zdravstvo.”

Ena od glavnih aktivistk, psevdosindikalistka Tea Jarc je pripisala:

“Spisali smo tri predloge zakonov, ki bodo:

– zaustavili rušenje javnega zdravstva in

– ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje!

Konstruktivno želimo pomagati Vladi RS, da čimprej sprejmemo interventne in sistemske ukrepe, ki bodo zagotovili vsem dostopno javno zdravstvo.”

Glas ljudstva je glas Levice
Kaj si želi “Glas ljudstva”, je sicer znano in povsem skladno s programom koalicijske stranke Levica, ki je sicer preveč zaposlena s teroriziranjem poslovnih subjektov z inšpekcijami, da bi se ukvarjala še z zdravstvom. Glas Ljudstva je tudi njihov glas – ki je v svoji agendi povsem jasen: popolna centralizacija in nacionalizacija vseh zdravstvenih sistemov, ukinitev dodatnega zavarovanja in hegemonija ZZZS. Se pravi močvirje, kjer korupcija dobaviteljev zdravstvene opreme najbolj uspeva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine