-2.6 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

George Soros že pred tridesetimi leti videl v Vzhodnih Evropejcih “topovsko hrano” in pozival k novemu svetovnemu redu

Piše: Rodoljub.si

V luči trenutne vojne v Ukrajini, ki je terjala po nekaterih podatkih že več kot 100.000 vojaških žrtev, postaja znova zanimiva in celo aktualna geopolitična strategija, ki jo je že leta 1993 orisal zloglasni milijarder in samooklicani »humanist« George Soros.

Kot piše novičarski spletni portal Remix News, je v svojem takratnem članku »Naproti novemu svetovnemu redu: Bodočnost Nata«, Soros opisal kako bi lahko v bodočih spopadih vzhodni Evropejci služili za »delovno silo«, s pomočjo katere bi se lahko zmanjšalo število žrtev iz zahodnih držav; za razliko od Zahoda naj bi po njegovem Vzhodna Evropa bila pripravljena sprejeti večje število smrtnih žrtev med svojim prebivalstvom.

»ZDA ne bi prevzele vloge svetovnega policista, temveč bi delovale v dogovoru z drugimi. Ob tem bi kombinacija »delovne sile« iz Vzhodne Evrope in tehnološke sposobnosti Nata močno povečale vojaški potencial za partnerstvo, saj bi se tako zmanjšalo tveganje velikega števila mrtvih za Nato države, ki je tudi glavna prepreka pri ukrepanju«, je v svojem članku zapisal George Soros. Očitno je videl v vzhodnih Evropejcih predvsem »topovsko hrano«, saj v članku prepoznava dejstvo, da Nato državam ni všeč ideja pošiljanja mnogih svojih vojakov v smrt, njegov zapis pa namiguje, da bi to vlogo lahko prevzele vzhodnoevropske države.

Soros je v istem članku pozival tudi k ustanovitvi nove svetovne ureditve, oziroma novega svetovnega reda, izraza, ki ima danes sicer velikokrat zloglasen in zarotniški prizvok, vendar pa ga Soros prosto uporablja. Šlo naj bi za globalistično in močno centralizirano ureditev, po mnenju Sorosa pa bi lahko bil Nato osnova za to novo ureditev, proti kateri že od 90. let prejšnjega stoletja mnogi svarijo.

»Edini razlog za ukrepanje je kolektivna varnost, ravno v tem pa leži problem. Kolaps imperija Sovjetske zveze je sprožil resne probleme na področju kolektivne varnosti. Brez novega svetovnega reda bo prišlo do nereda, to je jasno. Vendar pa, kdo bo prevzel vlogo svetovnega policista? To vprašanje terja odgovor«, je še zapisal Soros. S tem daje pod pretvezo »kolektivne varnosti« izgovor za ustanavljanje vse bolj centralistične ureditve, ki seveda zmanjšuje suverenost posameznih narodov, obenem pa potrebuje »svetovnega policista«.

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine