11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

George Soros spodkopava EU, iz rok Kučana pa je prejel državno odlikovanje – je bil načrt uničenje Slovenije?

George Soros se v javnosti prikazuje kot eden večjih humanitarcev, ki s pomočjo svojega milijardnega bogastva, v Evropi skuša uveljaviti raznovrstne ideje o odprti in humani družbi. S strani Milana Kučana je celo prejel odlikovanje za zasluge pri uveljavljanju odprte, strpne in razsvetljene civilne družbe v Sloveniji. Omenjeno dejanje pa je kontradiktorno celo za Kučana, ki se zavzema za enakopravno družbo, kjer bo bogastvo enakopravno porazdeljeno, ob tem pa časti nekoga, ki razpolaga z milijardami. “Vedno bolj me intrigira vprašanje, zakaj je pred leti takratni predsednik republike Milan Kučan podelil najvišje državno odlikovanje Georgu Sorosu? Le kaj je bil razlog? Uničenje Slovenije? Uničenje EU?” Je kritičen vodja SNS Zmago Jelinčič. Soros je bil zelo negativno nastrojen do nedavno sprejetega sporazuma vrha EU, kjer sta mu ponovno trn v peti Madžarska in Poljska, pri čemer mu je premier Janez Janša nalil čistega vina in ga pozval, naj preneha s svojimi umazanimi milijardami uničevati Evropo. 

George Soros je leta 2002 prejel častni znak svobode Republike Slovenije za zasluge pri spodbujanju in razvijanju odprte demokratične in humane družbe v sodobnem svetu ter za zasluge pri uveljavljanju odprte, strpne in razsvetljene civilne družbe v Sloveniji. Odlikovanje mu je podelil Milan Kučan. Podelitev odlikovanja Sorosu je predlagal levičarski Mirovni inštitut, podprli pa so ga: Slovenska filantropija, multimedijski center Kibla, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij, Studia humanitatis, IEDC – Poslovna šola Bled, KUD France Prešeren in komisija predsednika republike za odlikovanja.

Medtem ko je Kučan odkrit zagovornik solidarnosti in kritik bogastva peščice, je sam nagradil milijarderja. Kučan je bil tako kritičen do trenutne svetovne ureditve, “v katerem nekaj sto ljudi razpolaga z več bogastva kot vse ostalo človeštvo”, kar je po njegovem razlog, da se vse manj sklicujemo na ustanovno listino OZN in deklaracijo o človekovih pravicah. To je sploh zanimiva trditev, ko pomislimo, da je bil ravno Kučan tisti, ki je milijarderju Georgu Sorosu podelil častni znak svobode Republike Slovenije “za zasluge pri spodbujanju in razvijanju odprte demokratične in humane družbe v sodobnem svetu ter za zasluge pri uveljavljanju odprte, strpne in razsvetljene civilne družbe v Sloveniji”.
 
George Soros se v javnosti predstavlja kot velik borec za demokracijo in človekove pravice, a mnogi razkrivajo, da v resnici deluje kot hobotnica, ki neupravičeno posega na mnoga področja družbenega življenja, ter razgaljajo njegovo sumljivo ozadje. Soros pa očitno pri svojih idejah ni pripravljen sprejemati kompromisov, vsakršno drugačno razmišljanje o smislu odprte družbe si želi nasilno pokositi skozi nevladne organizacije in ne dopušča drugega mnenja, kljub njegovemu motu: “Popolna in poštena razprava je bistvenega pomena za demokracijo”. Na dogovor o sprejetju svežnja ukrepov s kompromisom, kjer sta tako EU, kot tudi Madžarska in Poljska na svoji strani popustili, se je odzval z besedami: “Madžarska in Poljska drzno ogrožata temeljne vrednote EU. Kompromis glede proračuna, ki ga je Unija dosegla z obema državama odraža zmotno prepričanje, da je to grožnjo preprosto mogoče odmisliti.”
 
 
Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine