16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

George Soros je vodja operacije na Twitterju, s katero je želel izklopiti “prenosni računalnik iz pekla” Hunterja Bidena

Piše: Kulturnimarksizem.si

First Draft News, zdaj že ukinjena neprofitna organizacija, ki jo financira levičarska fundacija Open Society Foundation milijarderja Georgea Sorosa, je imela ključno vlogo pri pripravi Twitterja na prikrivanje zgodbe o prenosnem računalniku Hunterja Bidena leta 2020. To izhaja iz notranjih dokumentov, ki jih je avtor Michael Shellenberger objavil kot del “Twitterjevih datotek” Elona Muska.

 Soros kot financer Zudeckerjeve nevladne organizacije

Po navedbah Shellenbergerja je septembra 2020 Aspenov inštitut organiziral usposabljanje za predstavnike medijev in vodje družbenih medijev o tem, kako ravnati v primeru hipotetičnega uhajanja podatkov, podobnega poročilu o prenosnem računalniku Hunterja Bidena, ki je izbruhnilo oktobra. Glede na elektronsko sporočilo, ki ga je objavil Shellenberger, se je izkazalo, da je pri vaji sodelovala tudi Claire Wardle, nekdanja izvršna direktorica in soustanoviteljica podjetja First Draft News.

Naslov, za katerega se je zdelo, da pripada Wardleovi, je bil eden od več prejemnikov v elektronskem sporočilu, ki je bilo poslano vodilnim novinarjem s področja nacionalne varnosti, vodji varnostne politike družbe Facebook in drugim, je dejal Shellenberger. Fundacija Open Society Foundation, ki ji predseduje levičarski zagnanec Soros, je nekoč financirala First Draft News. Organizacija je bila ukinjena junija.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine