13 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Genialna zavrnitev Afganistanca, ki je za potrebe pridobitve azila trdil, da je homoseksualec: »Način, kako hodite, delate ali se oblačite, niti najmanj ne kaže, da bi bili lahko gej.«

Potem ko se ilegalni migranti prebijejo v ciljno državo, morajo čakati, da jim država gostiteljica odobri narodno zaščito. Ker jih večinoma zavrne, so si izmislili novo prevaro: trdijo, da so homoseksualci. Pri tem računajo na pomoč LGBT skupnosti.

A uradniki, ki odločajo, komu bodo podelili azil, niso več naivni. Opažajo namreč, da ilegalni migranti, ki zaprosijo za mednarodno zaščito, ne trdijo več, da bežijo pred vojno ali da jih v matični državi preganjajo zaradi njihovih političnih prepričanj, ampak so začeli trditi, da so homoseksualci.

A ostro oko avstrijskega uradnika, ki je pred seboj imel prošnjo 18-letnega Afganistanca, ki je trdil, da je homoseksualec, je hitro ugotovilo, da laže, njegova obrazložitev zavrnitve pa je genialna:

»Način, kako hodite, delate ali se oblačite, niti najmanj ne kaže, da bi bili lahko gej.«

Po poročanju avstrijske različice portala Local je avstrijski uradnik v poročilu še zapisal, da je prosilec za azil agresiven, kar od »homoseksualcev ne bi pričakovali«.

Afganistanec je sicer trdil, da se je svoje spolne usmeritve začel zavedati, ko je bil star 12 let, a ga je uradnik zavrnil, češ da je to preveč zgodaj in da ni verjetno, da bi kaj takega ugotovil v afganistanski družbi, kjer ni javnega spodbujanja za različne spolne usmeritve.

Zadnje novice

Sorodne vsebine