22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

GALERIJA: Dan spomina na žrtve totalitarnih režimov

Danes smo obeležili dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga je leta 2009 razglasil Evropski parlament. Vsem, ki so kadar koli dali življenja za mir in sožitje med človeštvom, smo dolžni izreči spoštovanje, je sporočila SDS.

Danes ob 16. uri je na Beethovnovi 3 v Ljubljani potekalo odprtje razstave Skozi čas preizkušenj. Ob 16.30 je sledilo polaganje cvetja pred spominskimi obeležji, ob 18. uri pa je bila sveta maša za žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov v ljubljanski stolnici.

Andreja Valič Zver je ob odprtju razstave “Skozi čas preizkušenj” izrazila globok poklon nedavno preminuli Jelki Mrak Dolinar, zapornici totalitarnega režima.

Svete maše za žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki je potekala v ljubljanski stolnici, so se udeležili tudi Eva Irgl, Patricija Šulin in Milan Zver.

Msgr. Stanislav Zore je med mašo za žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov v pridigi dejal: “Naše oči naj vedno iščejo resnico in naša usta naj iščejo resnico, kajti resnica nas bo osvobodila.”

Po maši v ljubljanski stolnici je sledilo kratko predavanje dr. Ivana Štuheca o totalizarnih režimih. Med drugim je dejal: “Komunizem je najbolj trdovraten in globoko zazrt v človeško zavest in podzavest. Po nekih ocenah je zahteval 200 milijonov žrtev. Za svoj cilj je imel, da spremeni človeško naravo.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine