12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Frontman nezakonitih protestov Jaša Jenull poziva na “umetniško ustvarjanje” pred sedeži koalicijskih strank! Ali se ponavlja vstajniški scenarij?

Kolesarski protesti so le drugi del protestniške nadaljevanke, ki se je začela z  vstajami ob koncu leta 2012 in v začetku leta 2013 proti bivšemu mariborskemu županu Francu Kanglerju in drugi Janševi vladi. “Ta petek se rabi udarniška ekipa 50 hrabrih pedalarjev za stopnjevanje pritiskov (na pedala)! Dobimo se ob 16:00 na Kongresnem trgu. Na svojem ljubljanskem maratonu bomo pred začetkom protestov obiskali vse sedeže koalicijskih strank in jim na takšne in drugačne ustvarjalne načine predajali sporočila ljudstva,” poziva frontman nezakonitih kolesarskih protestov Jaša Jenull.

 

Nedotakljivi sin vrhovnega državnega tožilca in vzgojitelj pujse Pepe, kolesar Jaša Jenull, ima novo idejo. Javno poziva, naj se mu pridruži vsaj petdeset kolesarjev pri projektu “Tour de Ljubljana”. Domislil si je, da bi protestniki obiskali sedeže vseh štirih koalicijskih strank. “Bomo pred začetkom protestov obiskali vse sedeže koalicijskih strank in jim na takšne in drugačne ustvarjalne načine predajali sporočila ljudstva,” poziva Jenull. Žal ni izumil nič novega. Vse to se je že dogajalo v Sloveniji v času mariborskih vstaj. Ob tem pa se, kot privilegiranec vplivne ljubljanske družine, nima ničesar bati.

V času mariborski vstaj je skupina radikalnih vstajnikov obiskovala posamezne svetnike na domu in jim grozila. Pred sestavo trenutne vlade je kolumnist Studia City in davkoplačevalski prisesanec Filip Dobranič – Muki organiziral shod Koalicije proti sovraštvu, kjer je skupina protestnikov z žaljivimi gesli vzklikala proti strankama Desus in SMC ter jih zmerjala z izdajalci in kolaboranti desnice. Žal je Muki kljub temu, da je svetovni prvak v debatiranju, poglavje o parlamentarni demokraciji v svojem izobraževalnem procesu izpustil.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine