-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Francoske islamske organizacije podprle Macrona

Piše: Janja Strah

Dve pomembni muslimanski organizaciji sta pred drugim krogom predsedniških volitev v Franciji podprli trenutnega predsednika Emmanuela Macrona.

Rektor velike mošeje v Parizu Chems-Eddine Hafiz je na nedavni pogostitvi v restavraciji pariške mošeje kjer so bili prisotni tako predstavniki drugih islamskih skupin kot Muslimanske bratovščine povedal, da se je srečanja z njimi nameraval udeležiti tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, a sta mu obed s podporniki islamistov preprečila “trenutni politični dogodki” in “napetosti v Ukrajini”. Macron je v svojem imenu na dogodek poslal nekdanjega notranjega ministra Christopha Castanerja.

Velika mošeja v Parizu se je pridružila Zboru muslimanov v Franciji (RMF) v podpori Macronu pred prihajajočim drugim krogom predsedniških volitev v Franciji. Macron se bo v nedeljo 24. aprila 2022 pomeril s favoritko suverenistične desnice Marine Le Pen.

Po mnenju Hafiza neglasovanje pomeni krepitev “radikalne desnice”, zaradi česar je muslimane pozval naj volijo in izberejo “zmernost” in volijo za Macrona, ker “zlobne sile dandanes zahtevajo izgon muslimanov.”

V RMF so ravno tako muslimane pozvali, da volijo za Macrona. “Prenehajte lenariti, prenehajte z dezinformacijami. Volimo za Emmanuela Macrona,” so pozivali. Predsednik RMF Anouar Kbibech je glas za Macrona primerjal z zmago za francoski republikanizem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine