-1.4 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Fotografija, ki ponazarja vse, kar je v naši državi trenutno narobe

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Objavljamo tokratno fotografijo dneva, ki ponazarja vse, kar je v naši državi trenutno narobe: Požrtvovalne in izmučene gasilce ter levičarsko elito, ki v tem času dopustuje na morju in pa dobičkarje, ki prejmejo več denarja kot prostovoljna gasilska društva ter krivce, da Primorska nima dovolj vode v sušnih dneh.

Fotografija dneva, ki pove več kot tisoč besed… (foto: Socialna omrežja)

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je nedavno potapljala ob obali hrvaškega otoka Visa in raziskovala ladijske razbitine, so poročali levi mediji. Prav tako je bil že na dopustu predsednik vlade Robert Golob, kjer je srkal vitamin D in morsko sol, čeprav državo razjeda draginja in je še pred sestavo vlado napovedal, da to poletje ne bodo imeli počitnic. Tudi njegova reakcija na požare je bila močno zakasnjena, na prizorišču požarov se je pojavil šele, ko smo na to opozorili na Nova24TV.

Na drugi strani na socialnih omrežjih vidimo prizore izmučenih in dehidriranih gasilcev iz cele Slovenije, ki se v polni opremi in v peklenski vročini borijo proti največjemu požaru v zgodovini države. Zopet se je izkazalo, da so prostovoljni gasilci tista prava civilna družba, rešujejo nas v vsaki tragični situaciji in pri tem celo tvegajo svoja življenja. Da lahko opravljajo svoje delo pa jim morajo ljudje nositi vodo in hrano, izkazalo se je, da nimajo dovolj opreme za gašenje.

Milijarderji iz udobnih naslonjačev
Na drugi strani pa paradoks. Nevladne organizacije z Metelkove in zadnje čase vse bolj medijsko popularni Inštitut 8. marec pod vodstvom Nike Kovač. Niso jih mediji zastonj gradili, saj so bili aktivno in celo nezakonito vključeni v predvolilno kampanjo, dnevno se pojavljajo v medijih tudi danes, vsak večer, ko cela Slovenija gleda informativne oddaje. Iz udobnih naslonjačev se gredo politikantstvo najhujše sorte, medtem ko gasilci počivajo ob cestah, sedaj pa se je izkazalo, da so z referendumom prikrajšali Primorce za vodna zajetja, da onemogočajo gradnjo elektrarn in pri tem prejemajo milijardne vsote denarja. Prejetega denarja niso upravičili niti z enim omembe vrednim dosežkom. Za začetek bi lahko šli na Kras in pomagali gasilcem.

Foto: STA

Nevladne organizacije so leta 2018 prejele kar 333,15 milijona evrov proračunskega denarja, kar je še enkrat več kot leta 2003.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine