4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

(FOTOGALERIJA REŠEVALNE AKCIJE) 45-letna Vesna nemočna obležala v tolmunu na Srednjem Vrhu, našli so jo s pomočjo termovizije

Piše: Peter T.

45-letno Vesno Jene iz okolice Ljubljane, ki je bila pogrešana na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom, so našli, so sporočili s PU Kranj.

Kranjska policijska uprava je preklicala iskanje Vesne Jene. Danes jo je v iskalni akciji s pomočjo termovizije v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku živo našla posadka policijskega helikopterja. Gorski reševalci so jo nato z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je  vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz Policijske postaje Kranjska Gora.

Ženska je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Bila je povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Tudi sicer so ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. V kolikor bi ženska ta del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo čakal se težji del in kot kaže, bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru.

Ljudje naj se ne takih podvigov ne lotevajo tako neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje, pravijo na policiji.

Spodaj si lahko ogledate fotogalerijo reševalne akcije.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine