-1.7 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

(FOTOGALERIJA) Regionalno srečanje SDS v Mariboru! Premier Janez Janša: : “Imamo center, ki se je v času levih vlad krepil na račun sredstev, ki mu niso bila namenjena. To se v času naše vlade spreminja”

Piše: C. R.

Kot smo že poročali, Slovenska demokratska stranka danes organizira dve regionalni srečanja. Drugo srečanje se je odvijalo v Mariboru v organizaciji Mariborske regijske koordinacije.

Srečanje se je pričelo nekaj po peti uri s prihodom premiera Janeza Janše na prizorišče, kamor je prispel takoj po prvem srečanju, ki se je odvijal v Zgornji Koreni. Po pozdravu zbranih s strani voditelja Francija Donka je sledila slovenska himna, ki jo je zapela Alenka Gotar.

Po himni je z govorom pričel predsednik Mariborske regijske koordinacije Dejan Kaloh, ki je po predstavil delo stranke SDS v regiji. V govoru je poslanec Kaloh izpostavil tudi kako velikega pomena je decentralizacija države.

Zbranim sta nekaj besed namenila tudi predsednik SDM Dominik Štrakl in predsednik SDM Luka Simonič, ki sta govorila o problemih mladih in o nujnosti ustvarjanja vezi in medgeneracijske sinergije. Simonič je premieru podaril tudi dres NK Maribor.

Govoril je tudi Milan Zver, ki je opozarjal na zgrešen politike gibanj kot so Antifa in BLM ter omenil problematiko medijskega poročanja.

Med govori so zbrane zabavali Alenka Gotar, Anže Šuštar, Duo Harmony, idr.

PO predstavitvi evidentiranih kandidatov za poslance in poslanke v DZ ( Matej Arnuš, Ivan Cecek, Dejan Kaloh, Barbara Klajderič, Nataša Petek, Luka Simonič, Ksenija Šeligo, dr. Miran Ulbin) je zbrane nagovoril še predsednik stranke Janez Janša.

Janez Janša je v svojem govoru najprej zbranim napovedal, da se bo poslanska skupina SDS v naslednjem mandatu povečala, a da je pred njimi še veliko dela. Nadaljeval je s problemom birokracije in centralizacije v Sloveniji: “Imamo center, ki se je v času levih vlad krepil na račun sredstev, ki mu niso bila namenjena. To se v času naše vlade spreminja. Evropska investicijska sredstva, ne bo vlekla samo Ljubljana, ampak tudi Maribor, Slovenska Bistrica,…”. Tako kot v Zgornji Koreni je ponovno izpostavil demografski problem in nujnost nadaljnjega razvijanja močne družinske politike. Na koncu je še pozval k čim večji volilni udeležbi prebivalcev iz regiji, ki je v Mariboru nizka v primerjavi z ljubljansko.

Po koncu govora so premieru predali darilo za nedavni rojstni dan, medtem pa je Monika Osojnik  zaigrala znano Avseniko vižo Na golici. Formalni del dogodka se je zaključil z nastopom Duo Harmony.

Spodaj si lahko v fotogaleriji ogledate utrinke s dogodka, pod njo pa si lahko ogledate tudi videe, ki so sicer naloženi tudi na našem YouTube kanalu Demokracija magazine TV Channel.

Zadnje novice

Sorodne vsebine