11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

(FOTOGALERIJA) Pred vhodom RTV Slovenije rdeča zabava: zvezde v koritih, 17 transparentov in pet osebkov (ena oseba je bila zagotovo ženska, za drugo se ne ve), ki jih moti Možina in jih skrbi, da RTV Slovenija ne bi postala Nova24TV

Rdeče zvezde različnih velikosti zataknjene v korita za rože, 17 transparentov, ki so bili položeni pred vhod, in pet oseb, od katerih je bila vsaj ena zagotovo ženska, je bilo vse, kar je omembe vrednega s protesta proti novinarju in uredniku RTV Slovenija Jožetu Možini.

Danes pozno popoldne je pred vhodom RTV Slovenija spet strašil moški, ki je Jožetu Možini sicer že grozil. Novinar in urednik je v začetku avgusta takole napisal na svojem Twitter profilu: »Ob izhodu iz RTV me je nocoj počakal tale tip, grozil in napovedal kaj bo z mano. Po dogovoru z gen. dir. ga bomo jutri prijavili tožilstvu. To je resno nasilje – če ga ne ustavimo bo prevladalo, kot je zgod. izkušnja s totalitarizmi. Hvala vsakemu za izredno podporo.«

To je bilo v času, ko je v Kopru potekal tudi protestni shod ZZB NOB Koper, na katerem so protestniki na čelu s predsednikom borčevske organizacije Titom Turnškom protestirali proti javni RTV, ki je pred dnevi predvajala intervju Možine z zgodovinarjem Jožetom Dežmanom. 

Tokrat peterica pred vhodom RTV Slovenija, po naših informacijah, ni nikogar »ujela«. Je pa imela številne transparente, ki jih je položila na tla. Med njimi je bilo kar nekaj zabavnih, kot denimo, da bo RTV Slovenija kmalu postala Nova24TV in »Mi smo tu«. Hm, kot da ne bi vedeli, da so tam. No, pa še to so napisali, da imajo dovolj pričevalcev in da zahtevajo izredno sejo Programskega sveta RTV Slovenija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine