15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(FOTOGALERIJA) Na srečanju podpornikov Nove24 in Demokracije v Snoviku več kot 3000 ljudi

Piše: C. R.

Danes je potekalo že 4. srečanje in sproščeno druženje v podporo delovanju Nove24TV in Demokracije. Na srečanju, ki se je pričelo ob 12. uri pri Termah Snovik nad Kamnikom, se je zbralo več kot 3.000 ljudi. Izreden obisk je bil najbrž delno tudi posledica racije na Novi24TV pod taktirko “depolitiziranega” sodstva in policije. 

Na stojnicah smo za obiskovalce pripravili različne materiale in knjige, vse do nove Demokracije Magazin, ki je od danes na voljo v predprodaji!


Preberite tudi (AKTUALNO) Danes srečanje podpornikov Nove24TV in Demokracije v  Termah Snovik; Boris Tomašič: Mi smo pripravljeni! 

Zbrane je med drugim nagovoril glavni in odgovorni urednik tednika  Demokracija dr. Metod Berlec. Ta je v svojem govoru med drugim spomnil na brezsramno zlorabo organov pregona za pritisk na neodvisne oziroma opozicijske medije. “To smo videli sredi tedna, ko je kriminalistična policija vpadla v prostore televizije Nove24TV s škandalozno sodno odredbo, ki jo je podpisala sodnica, ki je znana po svoji politični pristranskosti,” je dejal dr. Berlec. (VEČ).

foto: Matic Štojs Lomovšek

Podpornike naših medijev je nagovoril tudi nekdanji urednik Demokracije in nekdanji direktor družbe Nova obzorja, danes namestnik urednika ter soavtor in sovoditelj oddaje večer v Kavarni Hayek na Nova24TV Jože Biščak. “Glede na razmere, si ne moremo privoščiti, da bi obupali in odložili oklepe in meče. Pripravljeni moramo biti, da se borimo. Če se ne bomo, nas zgodovina ne bo izbrisala, ker ne bi bili zmožni premagati sovražnika, ampak zato, ker smo bili strahopetni. Ne bodimo strahopetni in glasno povzdignimo svoj glas,” je končal svoj nagovor pred številno množico zbranih podpornikov omenjenih medijev. (VEČ)

foto: omrežje X

Prišli so tudi nekateri kandidati za evropske poslance.

Več sledi…

foto: Matic Štojs Lomovšek

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine