23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(FOTOGALERIJA) Na 60. obletnico partijskega časopisa Delo prišel tudi njihov pravi šef Milan Kučan

Partijski časnik Delo je včeraj zaznamoval 60. obletnico, katere se je udeležil tudi (zadnji) šef komunistične partije Milan Kučan. Slednji sicer ni imel slavnostnega govora, saj ga je nadomestil njegov poslušni učenec, danes predsenik DZ Dejan Židan (SD). Delova osebnost leta 2018 sta sicer postala kirurga Uroš Ahčan in Vojko Didanovič.

Na slovesnosti so sicer razglasili Delovo osebnost leta 2018 in podelili novinarske nagrade. Osebnost leta sta postala kirurga Uroš Ahčan in Vojko Didanovič. Kot so zapisali pri Delu, sta z rekonstrukcijo nosu bolnici vrnila dostojno življenje.

Delovo novinarsko nagrado za najboljšo fotografijo je prejel Uroš Hočevar, nagrado za najobetavnejšo novinarko Anja Intihar, za Delov novinarski dosežek leta pa Mimi Podkrižnik Tukarić. Podelili so tudi dve nagradi za življenjsko delo, in sicer Zorani Baković in Petru Kolšku.

Na prireditvi pa seveda ni bilo govora, da so že po prevzemu Dela s strani Stojana Petriča na Delu začeli odpuščati novinarje. Dolgoletnega novinarja Dela in nekaj časa tudi odgovornega urednika te največje časopisne hiše, Petra Jančiča, so odpustili ravno na dan, ko se je v Delu pojavil njegov članek o sporu med Brglezom in Cerarjem. Kučanov tajkun Stojan Petrič je očitno z valom odpuščanj želel ekonomsko upravičiti nakup v višini 7,3 milijona evrov. Takoj po Petričevem odkupu Dela je odpuščanje zajelo nekatera znana imena iz vrst urednikov in novinarjev. Poleg Erike Repovž, ki je pokrivala gospodarsko redakcijo, so morali oditi tudi Ljubo Vukelič, Jelka Šutej Adamič in Maja Megla. Zaradi slednjih dveh so kulturniki podpisovali celo protestno peticijo.

Prikriti pa so bili tudi javno dostopni podatki, ki jasno kažejo, da je v zadnjih štirih letih mogoče videti, kako se je časopisna hiša Delo pogreznila s 43 milijonov evrov (2013) na 36 milijonov evrov (2017) prihodka. Veliko pa tudi pove, da se naklada Dela giblje pri 20 tisoč izvodih, naklada Slovenskih novic pa nad 50 tisoč izvodi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine