23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(FOTOGALERIJA) Glavnina ognjene katastrofe mimo, šele sedaj so vidne prave razsežnosti katastrofe zadnjega tedna

Piše: C. R.  

Nepozabni prizori iz območja Krasa: fotografije pričajo o razsežnosti katastrofe, pa tudi o hvaležnosti gasilcem. “Velika večina jih prihaja iz prostovoljnih gasilskih društev,  iz vse Slovenije, ki se te dni borijo z ognjeno stihijo  neslutenih dimenziji. Seveda so zahval deležni tudi pripadniki slovenske vojske in vseh drugih služb v sistemu zaščite in reševanja, ki so v teh dneh aktivni na Krasu,” sporočajo iz Civilne zaščite. 

“Kar izjemni in nepozabni so vsakodnevni prizori v središču Kostanjevice na Krasu /te dni je, lahko bi rekli, kar središče države/ ob menjavah gasilskih in drugih enot, ko je zbrana praktično cela vas  / na fotografijah /  …ko ljudje ploskajo …ponujajo ohlajeno pijačo …sadje …. skratka ….kar ganljivi prizori na katere pa smo lahko vsi le ponosni.In zagotovo je gasilcem, ob takšni podpori ljudi vsaj malce lažje.   Predvsem pa ne smemo pozabiti domačih gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krasu, kajti zanje je vse skupaj še veliko težje.  Branijo namreč svoje domove in družine,” še sporočajo iz CZ.

Danes je prizadeto območje obiskal tudi predsednik republike Borut Pahor, ki se je v Regijskem štabu Civilne zaščite v Kostanjevici na Krasu seznanil z najnovejšimi razmerami in stanjem požara na terenu. Posebno hvaležnost je izrazil gasilcem, gozdarjem, pripadnikom Slovenske vojske in policije ter vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki sodelujejo pri gašenju požara in odpravi posledic.

Na spodnji galeriji je kar nekaj fotografiji / od sinoči /, ki povedo še več kot besede….

Foto: ERVIN ČURLIČ / regijski štab CZ za severno Primorsko

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine