18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

(FOTO+VIDEO) Kot bi bili turisti: skupina migrantov na poti v Slovenijo posnela blog, kjer se krohotajo in s sledilci delijo svoje misli in potek poti!

Medtem, ko nas levičarji sveto prepričujejo, kako so nezakoniti migranti, ki prihajajo v našo državo pravzaprav begunci, ki bežijo iz neživljenjskih razmer, ki so jim priča doma, pa lahko vidimo, da se še migrantom ne da pretvarjati, da so begunci. Kot je turistom v navadi, so ti namreč pričeli snemati video bloge, kjer s svojimi sledilci delijo, kako potujejo iz Bosne in Hercegovine, da se prebijejo v Slovenijo. Vse posnetke in prigode so celo zmonitrali v polurni video!

 

Kot lahko vidimo, je eden izmed migrantov z nasmehom na obrazom in povsem brez zadržkov delil potek poti, ki ga je ubrala skupina šestih migrantov. Pod videoposnetkom pa je pripisal, da gre za posnetek poti, ki je preko zasnežene Hrvaške potekala vse do Slovenije.

Brez telefonov ne gre
Na posnetku, ki je daljši od 30 minut, je sprva mogoče videti, kako poteka sama priprava na dolgo peš pot. 23. aprila se je omenjena skupina migrantov, oblečena v zimska oblačila in natovorjena s hrano, pijačo in spalkami, napotila iz Bihača v Bosni in Hercegovini. Na pričetku poti, ki je vodila skozi ravninske dele Hrvaške, se skupina veselo smeje, spi, prehranjuje z jedačo in počiva. V rokah migrantov ne manjkajo telefoni, kjer imajo zemljevide poti, pri enem izmed njih pa je bilo mogoče videti celo cigarete, kar kaže na to, da jim denarja očitno ne primanjkuje.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine