11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

(FOTO – VIDEO) Juncker se je poslovil od vodenja Evropske komisije – poglejte najbolj zabavne trenutke iz časa njegovega predsedovanja v Bruslju

Odhajajoči predsednik Evropske komisije Juncker nas ni navduševal z rezultati svojega dela, nas je pa presenečal s številnimi bizarnimi trenutki. Nekateri so nas celo nasmejali, za vas smo zbrali najboljše!

 

Predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker se bo v zgodovino zapisal s katastrofalnimi rezultati svojega dela. Evropska unija se pod njegovim vodstvom ni bila sposobna soočiti z migrantsko krizo, prišlo je do britanskega izstopa iz EU, prav tako pa je bilo okrevanje po veliki gospodarski krizi katastrofalno počasno. A zapomnili si ga bomo tudi po bizarnih izpadih, ki so nas mnogokrat celo nasmejali, najbolj očitno pojasnilo pa bi bilo, da je bil ob njih pod vplivom alkohola. A Juncker je znova in znova svoje težave s hojo, govorom, ipd. pripisal kar išiasu.

Namesto, da bi Cerarja oštel, ga je spraševal o golfu in seksu, saj sam ne počne nič od tega
Mnogim je v spominu ostalo, da kot vodilni kandidat Evropske ljudske stranke med volilno kampanjo pred evropskimi volitvami leta 2014 Juncker kot ene redkih držav ni obiskal Slovenije in to prav takrat, ko bi mednarodno pomoč zaradi političnega procesa Patria najbolj potrebovali. Jo je pa obiskal marca 2017, ko se je med drugim srečal s takratnim predsednikom vlade Mirom Cerarjem. Njun dialog med sprehodom v parku na Brdu pri Kranju je vsekakor najbolj izstopal, Juncker je Cerarja namreč vprašal, če igra golf, ta pa mu je odgovoril, da ne. Juncker, ki nad odgovorom ni bil pretirano navdušen, je seveda v svojem znamenitem in šaljivem slogu nadgradil vprašanje in Cerarja vprašal: “Ali seksaš ali igraš golf?” Cerar mu je nekoliko sramežljivo, a vendarle brez zadržkov odgovoril, da seksa, Juncker pa je na odgovor dejal, da on ne počne nič od tega.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine