-2.2 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

(FOTO) Tanja Fajon ujeta na laži: Zatrdila je, da je v domu upokojencev brez maske sedela na vrtu kavarne

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Voditeljica stranke SD Tanja Fajon je v okviru svoje kampanje “Slišimo vas” obiskala Dom upokojencev Ptuj, pri čemer pa si ni nadela zaščitne maske, pa čeprav naj bi se zavzemala za kakovostno in dostopno nego te najbolj ranljive skupine. Še več, Fajonova je bila ujeta na laži. Ob ogorčenih komentarjih je namreč zatrdila, da v stavbo niso vstopali ter da so spoštovali vsa pravila – kar pa se je ob ogledu fotografij izkazalo za neresnično.

“Predsednica SD Tanja Fajon obisk Slišimo vas pričenja v Domu upokojencev Ptuj,” so se pred dnevi pohvalili Socialni demokrati ter dodali besede, ki jih je Fajonovi namenila Vesna Šiplič Horvat, direktorica DU Ptuj:  “Da bomo sposobni zagotoviti starejšim kakovostno in dostopno nego, potrebujemo ureditev dolgotrajne oskrbe in bolje plačan negovalni kader.” Fotografije, ki so jih dodali na družabnem omrežju pa so sprožile več ogorčenih komentarjev – Fajonova na obisku doma upokojencev namreč ni nosila zaščitne maske.

“Kako si stranka SD in Tanja Fajon lahko dovolite obisk v doma upokojencev brez potrebne zaščite,” je Fajonovo vprašala nekdanja poslanka Sonja Ramšak in pripomnila, da gre poleg tega tudi za nedopustno ravnanje s strani direktorice doma upokojencev oziroma vodstva te ustanove. Na očitke se je Fajonova kmalu odzvala in odgovorila, da so sedeli v vrtu kavarne doma upokojencev. “V stavbo nismo vstopali. Spoštovali smo vsa pravila, ki veljajo za vse obiskovalke in obiskovalce kavarne enako, tudi naše starostnike, ob zagotavljanju PCT pogojev. Vsaka skrb je odveč,” je zatrdila sicer vedno zaskrbljena voditeljica stranke SD. Ramšakova z odgovorom ni bila zadovoljna, saj je še vedno menila,  da bi Fajonova morala v zaprte prostore vstopati z masko, še posebej, ker je vidna političarka.

foto: Twitter / SD

Poznavalci prostorov omenjenega doma upokojencev so na družabnem omrežju pojasnili, da je na fotografijah  kavarna, ki ima zunaj tudi vrt. Levo na drugi sliki pa je točilni pult in Fajonova več kot očitno zavaja. Tu bi po odloku namreč mogla imeti masko. A ne glede na odloke, zaščitno masko bi morala nositi že zaradi skrbi do stanovalcev doma upokojencev. Konec koncev gre za najbolj ranljivo skupino, morebitni vnos virusa pa bi se lahko končal tudi tragično.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine