10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

(FOTO) Poglejte, kakšno škodo na pljučih povzroči novi koronavirus! Šokantne slike so, z virusom ni šale! Ostanite doma!

Da je koronavirus hudo resna zadeva, nekateri še vedno ne verjamejo. Morda pa jih bodo prepričali posnetki pljuč 67-letnega moškega in 65-letne ženske iz kitajskega Wuhana, ki sta bila na dopustu v Italiji. V domovino se nista vrnila nikoli več, saj sta umrla v rimski bolnišnici za posledicami koronavirusa. Uradno veljata za prvi žrtvi tega zloglasnega virusa na evropskih tleh.

 

Javno objavljeni rentgenski in CT posnetki njunih pljuč dokazujejo zelo hitro propadanje tega življenjsko pomembnega organa. Po poročanju časopisa Daily Mail je družina pokojnih dovolila objavo omenjenih fotografij. Ko so nastale, je bilo stanje bolnikov še stabilno. Tri dni po prvem slikanju je bilo mogoče na slikah pljuč odkriti zatemnjene dele, kar priča o tem, da se v pljučih nabira kri in gnoj. V tem času prihaja do akutnega sesedanja pljuč, krvne žile se povečajo, pljučne mešičke zaliva tekočina, zato je dihanje vse bolj oteženo, bolnik pa umre zaradi nezmožnosti dotoka kisika v kri.

foto: Sciencedirekct

foto: RSNA

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine