23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

(FOTO) Razlika med levičarskimi protesti in tistimi, ki jih izvaja normalni del družbe je očitna

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Pretekli petek smo bili priča nezakonitemu protestnemu shodu v Ljubljani. Na njem smo lahko videli množico ljudi, skoraj brez slovenskih zastav in ostale domoljubne simbolike, pod katero smo se osvobodili izpod jugokomunističnega jarma. Še huje je to, da so protest organizirali v času epidemije in nevarnega širjenja okužb.

Je pa po drugi strani bilo veliko rdečih zvezd, drugih totalitarnih simbolov ter gesel, transparentov z grožnjami, pozivov k vrnitvi v svinčena leta titoizma in srhljive, krvave čase revolucije. Podoben protest leta 2019, proti neuspešni vladi premierja Marjana Šarca pa je bil prav nasprotno – poln domoljubja, upanja in simbolov, pod katerimi smo pred 30 leti stopili na pot svobode, demokracije, pravičnega sodstva, napredka in enakovrednih državljanov.

“Tisti, ki jim Slovenija ni bila intimna opcija, so Slovenijo olastninili in pokradli – ne samo v finančnem, temveč tudi v duhovnem smislu. Domovino so spremenili v peskovnik laži in prevar,” je tedaj izpostavil aktualni predsednik vlade Janez Janša. Spodaj prilagamo fotografije zadnjega protivladnega protesta skrajne levice, čisto za konec pa še nekaj posamičnih fotografij s protesta Rešimo Slovenijo iz leta 2019. Fotografije povedo več kot tisoč besed.

Rešimo Slovenijo:

Foto: Demokracija

Foto: družbena omrežja

Foto: družbena omrežja

Foto: družbena omrežja

Foto: družbena omrežja

Protivladni shod levice 27. maja 2021:

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine