17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

(FOTO) Protesti v Celju že petič, po vulgarnosti do mimoidočih pa prvič – brutalna zvočna kakofonija se nadaljuje; fotografu protestniki pokazali iztegnjen sredinec

Glavni trg v Celju je bil tudi zadnji petek kraj »srečnega« početja in neumnega vedenja, ali pa kar tako iz dolgega časa za prenekaterega od prisotnih. Že ob prihodu na prizorišče se je ugotovila večja nasršenost in bojevitost nekaterih » veteranov » med kolesarji, ki kolesarijo po ravnem. Verjetno razlog  ravninskega kolesarjenja  tiči v upehanosti ali  druge vrste zdelanosti. Nekateri starejši, eden celo z finskim imenom, mi je odkimaval, češ ni dobro da si danes tukaj.

Eden predstavnikov salonskih levičarjev, ki je dežural na današnji petek po vzoru Janija Mődernorferja, z znakovno govorico koordiniral premike in celo spremembe trase. Kolesarji, o starem gverilskem vzorcu ali iz risanih romanov »Mirko in Slavko,” so tik pred sedmo popoldne so iz veh koncev zapolnjevali Glavni  trg, kjer jih dobro rejena aktivistka vabila  k podpisu peticije za odstop 14. Vlade in to v imenu ljudstva ki ga tam «prisotni« predstavljajo.

Celo pozivajo, da se že neha  zapravljati »njihov« davkoplačevalski denar,  prav tisti ki ničesar ali skoraj ničesar ne prispevajo kvečjemu  porabljajo taisti  davkoplačevalski denar. Plehka formula za manipulacijo posebej z neukimi in zavedenimi. »Transferaši«,  v obliki dobro naštudiranih  pristopov pridobivajo na opogumljanju, glede na videni imajo vaje med tednom, se poslužujejo z »gibalnimi spodbujevalci« da dvignejo »adrenalin« med protestniki. Od že videnega se izluščijo osebe  zadolžene za »instrumentalni« del v pihalne inštrumente predvsem  kitajskega izvora z čemer podpirajo največjo komunistično državo na svetu. Drugi so provocirali, posebej  »damski« del z nagovarjanjem mimo stoječih po vogalih ustavljenih, da delajo selfije, češ da imajo podporo še od preostalih. Vse skupaj pa se teater zaključi z najbolj drznimi ki, če le vidijo aparat  usmerjen  k njim,  že imajo  pripravljenega dobro »zmanikiranega » sredinca  in kolesarja z odlično  pološčeno čelado,  ki kaže na resnost početja in » zadolžitve«.

Več si lahko preberete in fotografije ogledate TUKAJ.
 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine