-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

(FOTO) Pravo razdejanje v Mariboru! Delal je samomor s plinom, eksplozija pa uničila kar petnajst stanovanj!

V blokovskem naselju na Ulici bratov Greifov v Mariboru je nekaj po 15. uri prišlo do eksplozije v enem od stanovanj. Po besedah vodja službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojana Kitla, so kraj dogodka takoj zavarovali, nevarnosti pa ni več. Po doslej zbranih podatkih policije so bili poškodovani trije ljudje.

 

Poškodovanih več ljudi

Na policiji za zdaj več informacij ne dajejo, saj so gasilci, policisti in reševalci še vedno na terenu, preiskava pa še poteka. Več informacij je za STA posredoval prvi mož mariborskih poklicnih gasilcev Aleš Ciringer, ki je povedal, da je do eksplozije plina prišlo v tretjem nadstropju enega od blokov, pri tem pa je ta etaža skoraj povsem uničena.

Po njegovih podatkih je bilo poškodovanih več ljudi. Vse so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, intervencija pa še poteka. V stanovanju, kjer je eksplodiralo, je tudi zagorelo, gasilci pa so požar hitro pogasili, tako da zaradi požara ni posebne dodatne škode.

Mediji poročajo, da naj bi v stanovanju, kjer je eksplodiralo, po neuradnih informacijah živel starejši moški, ki naj bi skušal storiti samomor. 

Vodja intervencije Primož Osojnik je po ogledu prizorišča potrdil, da naj bi prišlo do eksplozije zemeljskega plina pri štedilniku v enem od stanovanj, zaradi česar so morali evakuirati 32 stanovanj. V eksploziji je bila po njegovih besedah ena oseba huje poškodovana, štiri pa lažje.

Za zdaj odgovorni še ugotavljajo, v kakšnem stanju so stanovanja v bloku, a v vsaj šest se zaradi uničenosti stanovalci danes zagotovo ne bodo mogli vrniti.

Fotogalerijo razdejanega stanovanjskega bloka si lahko ogledate spodaj.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine