4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(FOTO) Oglaševalsko-medijski džihadist Domen Savič ne odneha! Sedaj pošilja že peticije državnemu zboru in terja ukrepe

Zadnje čase smo večkrat pisali o škandaloznem početju razvpitega nekdanjega programskega svetnika na RTV Domna Saviča, ki mu nacionalni medij daje prostor ob napadih na Demokracijo in televizijo Nova24TV. Očitno je, da noče nehati, saj je sedaj poslal že peticijo v državni zbor.

 

O besedilu peticije ni potrebno izgubljati besed, vsebino si lahko preberete spodaj. Je pa pomenljivo, da sedaj tudi parlamentarce o etiki in strpnosti poučuje nekdo, ki je znan po skrajno nestrpnih izpadih. Ob tem omenja »ljudomrzne prispevke« (objavil jih je v prilogi) in se sklicuje na podatke tednika Mladina kot glavni referenčni vir, češ da je omenjeno televizijo ustanovilo 70 simpatizerjev SDS. No, zabavno je tudi, da je Savič celo navedel, da je nekatere članke na portalu nova24tv.si sodišče označilo za sovražni govor – dokazov seveda ni navedel, kar ni nič nenavadnega, saj ni nobene sodne odredbe, ki bi to dokazovala.

In kaj sedaj? Savič in sopodpisniki, med katerimi najdemo tudi razvpitega Borisa Vezjaka, zahtevajo razpravo komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, ker bojda državno podjetje Telekom oglašuje v mediju, ki (po mnenju podpisnikov) širi sovražni govor. Kaj natančno hočejo doseči, ni znano, vseeno pa je dovolj zgovorno to, da terjajo intervencijo države, da bi preprečila delovanje medijev, ki ne sodijo v »mainstream«.

Glede na to, da komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti vodi izkušena poslanka Eva Irgl, ki je omenjeno delovno telo vodila že v preteklih mandatih, je le malo možnosti, da bi bil sprejet kakšen konkreten sklep. Kar pa oglaševalsko-medijskih džihadistov pod vodstvom Saviča verjetno ne bo ustavilo…

Osrednji del dopisa, ki ga je Domen Savič poslal na komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti DZ RS. K dopisu je priložil tudi printscreene “spornih” člankov s spletne strani Nova24tv.si.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine