-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

(FOTO) Janez Janša na delovnem srečanju EPP v Atenah: Evropa se nahaja v času velikih izzivov in nevarnosti

Piše: C. R.

Predsednik SDS Janez Janša se je včeraj udeležil neformalnega srečanja voditeljev Evropske ljudske stranke (EPP). »Evropa v času velikih izzivov in nevarnosti. Iskanje odgovorov na te izzive v okviru @EPP, največje politične stranke v EU na delovnem srečanju voditeljev vlad, držav, opozicije in predsednic EU institucij v Atenah. Strateška avtonomija EU na energetskem, prehranskem in zdravstvenem nivoju, obvladovanje inflacije, reforma sistema državnih pomoči in fiskalnega sistema, prosto trgovinski sporazumi za krepitev evropskega trga, preprečevanje ilegalnih migracij, pomoč Ukrajini…,« je po srečanju zapisal Janša na Twitterju.

Srečanja voditeljev EPP v Grčiji so se udeležili tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, predsednik skupine Manfred Weber, predsednika Cipra in Romunije Nicos Anastasiades in Klaus Iohannis, slovaški premier Eduard Heger, avstrijski kancler Karl Nehammer, hrvaški premier Andrej Plenković, podpredsednik italijanske vlade Antonio Tajani, predsednik CDU Friedrich Merz ter številni drugi funkcionarji in voditelji sestrskih strank EPP, piše v sporočilu za javnost.

EPP je ob tem izrazila jasno podporo Ukrajini, ki ji bo Evropska unija še naprej skupno pomagala, ter pripravam strank znotraj skupine na prihajajoče volitve v Evropski parlament leta 2024, kjer želijo obdržati največje število parlamentarnih predstavnikov.

“Kot najmočnejša politična skupina, trdno zasidrana na evropski desni sredini, ima EPP največjo odgovornost, da pokaže vodstvo in da je v krizi ob državljanih in gospodarstvu,” še piše v izjavi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine