10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

(FOTO) Hipokrizija Jenullovih je neizmerna: Zdravijo se pri zasebnikih, proti katerim protestirajo?!

Piše: Domen Mezeg (Noav24tv.si)

“Pol ljubljanske elite, ki ji pripada Jenull (in njegovi starši), se zdravi pri Bitencu, od Luke Mesca do Milana Kučana, on pa Marka Bitenca lovi po Vilharjevi …” se je na dvoličnost Jenullovih, zlasti matere Jožke Hegler, odzval Bojan Požar. 

Pred dnevi je v Ljubljani potekal t. i. Pohod za javno zdravstvo civilne iniciative Glas ljudstva pod neformalnim vodstvom Jaše JenullaTee Jarc ter še nekaterih aktivistov. Protestirali so proti “rušenju javnega zdravstva”, obenem pa pripravili nekaj zakonskih predlogov za ureditev razmer na tem perečem področju. Sedaj od vladajočih pričakujejo, da bodo predloge vložili v DZ. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je za medije sporočil, da zakone na ministrstvu še proučujejo, nanje pa se bodo odzvali v prihodnjih tednih. V Glasu ljudstva so se se odločno zavzeli za krepitev javnega zdravstva, proti njegovi privatizaciji in proti njegovi razgradnji. Poleg tega so spomnili na dolge čakalne vrste, na to, da so mnogi pacienti brez zdravnikov in izrazili nasprotovanje dvigovanju premij dopolnilnega zavarovanja. Zavzeli so se tudi za ukinitev slednjega, poroča STA.

Vrhunec dogodka je nastopil na Vilharjevi cesti, kjer namerava vlagatelj Marko Bitenc urediti stanovanjsko rezidenco Carpe Diem. Na območju sicer stoji njegov Zdravstveni zavod zdravje, kjer izvaja operacije tudi zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Na lokaciji so izvedli javno tribuno in predstavili zakonske predloge. Kamere so poleg Jenulla v objektiv ujele tudi njegovo razvpito mati Jožko Hegler, tovarišico ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića. Heglerjeva velja za del prvorazredne elite, kot tudi Jenullov oče, bivši državni tožilec Hinko Jenull. Enako velja za Jarčevo, katere oče Srečko Jarc je kariero gradil v vrhu policije. Več tukaj in tukaj. Tako Jenull kot Jarčeva sta podmladek ljubljanske socialistične buržoazije. Bojan Požar je opozoril, da se prav ta smetana, ki je protestirala proti Bitencu, pri njem tudi zdravi.

Ljubljana, otvoritev hiše Hospic. Župan mesta Ljubljana Zoran Janković skupaj z bivšo direktorico Stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana Jožko Hegler. (foto: STA)

Kot zanimivost: lani so mediji poročali o sojenju Heglerjevi, nekdanji direktorici ljubljanskega stanovanjskega sklada zaradi sklenitve svetovalne in posredniške pogodbe z liechtensteinsko družbo Sebua. Pisali smo še, da je bila svetovalna pogodba sklenjena nezakonito. Tožilstvo ji je očitalo nezakonit podpis svetovalne in posredniške pogodbe s Sebuo v višini slabih 650 tisoč evrov, in da je Sebua v imenu stanovanjskega sklada posredovala, medtem ko naj bi družba AM S.P.C., ki se je kasneje preimenovala v Vegrad AM, ki jo je vodil Oblak, skladu prodala 300 stanovanj. Stanovanjska soseska Celovški dvori v tem času ni bila zgrajena. Tožilstvo je menilo, da je bila svetovalna pogodba nepotrebna, direktorica Javnega stanovanjskega sklada pa je vedela, da se posredovanje ne bo nikoli zgodilo. Zaradi sklenitve pogodbe je bil s pomočjo Heglerjeve v navedenem znesku oškodovan občinski sklad.

Centralizirano in nacionalizirano javno zdravstvo je močvara, kjer korupcija dobaviteljev vrhunsko uspeva!

Z izgubljenim denarjem je potencialni dom izgubilo več socialno ogroženih družin. Več tukaj. Pa se vrnimo nazaj k protestu, s katerim ni nič narobe, so pa sporna dvojna merila … Pisali smo tudi, da je program Glasu ljudstva skladen s tem, kar želi koalicijska Levica. Glas Ljudstva je njihov glas, ki je v svoji agendi povsem jasen: popolna centralizacija in nacionalizacija vseh zdravstvenih sistemov, ukinitev dodatnega zavarovanja in hegemonija ZZZS. Gre za močvirje, kjer korupcija dobaviteljev zdravstvene opreme najbolj uspeva. Pred leti je zelo odmevala afera s preplačanimi žilnimi opornicami, za katere so morali končni kupci (pacienti) odšteti nekajkrat več kot v drugih evropskih državah. Poročali smo še, da je dobaviteljska mafija tesno povezana s tednikom Mladina. Več tukaj in tukaj.

Jožka Hegler na Pohodu za javno zdravje. (Foto: Twitter)

Spomnimo še: strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS) se je februarja letos odzvalo na novinarsko konferenco iniciative Glas ljudstva, na kateri so slednji obtožili zdravstvenega ministra, da izvaja tiho reformo zdravstvenega sistema” tako da povečuje število in vloge zdravstvenih koncesionarjev na račun kadrovskega izčrpavanja javnih zdravstvenih domov. Zasebni zdravniki in zobozdravniki po drugi strani odgovarjajo, da so del javne zdravstvene mreže in da prejemajo “enako plačilo za opravljene storitve s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) kot javni zavodi”. Koncesionarji so po njihovem del rešitve in ne del problema.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine