14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

FOTO: Če so lahko sodniki in sodnice v pionirski opravi, žurih stranke SD, so lahko tudi v družbi Che Guevare, mar ne?

Znano je, da se nekateri sodniki v prostem času oblačijo v komunistično ikonografijo. Ljubljanske sodnice, z Vesno Pavlič Pivk vred, so bile zasačene z jugoslovanskimi zastavicami v rokah in pionirskimi rutkami in čepicami z rdečo zvezdo na čelu.

 

Mariborski sodniki, na sliki sta Slavko Gazvoda in Matjaž Štok, so se oblačili v rdeče majice s komunistično simboliko na zabavi z ekstremnimi levičarji oblečenimi v totalitarne simbole. Na majicah so bili Che Guevara, srp in kladivo in komunistična zvezda, pa predsednica stranke SD Tanja Fajon in njena strankarska prijatelja Milan Brglez in Boris Sovič.

Sedaj želi Sodni svet Republike Slovenije, ki ga vodi Erik Kerševan, protežiranec stranke SD, ki se mu je brez dne sodne prakse uspelo zavihteti na položaj vrhovnega sodnika, ustoličiti še vrhovnega sodnika, ki uživa v totalitarni simboliki.

Po Twitterju je zaokrožila fotografija, na kateri je skupina, v kateri je Primož Gorkič, oblečena majice, s katerih v rdeči žarita srp in kladivo, Che Guevara in rdeča zvezda. Gorkič je oblekel majico Converse All Star z zvezdo, v rokah pa drži partizansko čepico z rdečo zvezdo, katerih osrednja parada so sicer januarski shodi v Dražgošah.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine