5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Flota NVO v polnem pogonu

Piše: Kulturnimarksizem.si

V naslednjih dveh tednih se pričakuje pristanek 2000 Sudancev, Somalcev in Jemencev, vendar Egipčani in Bengalci ostajajo na vrhu seznama najštevilčnejših etničnih skupin, ki prihajajo.

Pomanjkanje žita in gospodarska kriza, ki jo je povzročila vojna v Ukrajini, pestita glavne države izvora in tranzitne države, ki nezakonite migrante izvažajo v Evropo prek Italije. Poleg migracijskega pojava iz Turčije, ki močno vpliva na Apulijo in Kalabrijo, so razmere na južnih obalah Sredozemskega morja začele uhajati izpod nadzora. V Egiptu, Tuniziji, Libiji in delno tudi v Alžiriji lakota, pomanjkanje surovin zaradi blokade ruskih in ukrajinskih ladij, pa tudi zaprtje Šanghaja zaradi novega pandemičnega vala in inflacija zaradi zvišanja obrestnih mer ameriških in evropskih bank spodbujajo migracijski pojav prebivalstva.

Poleg tega se pojavlja invazija več sto tisoč podsaharskih prebivalcev, ki so pripravljeni plačati denar za zaščito trgovcem z ljudmi samo zato, da bi jih pripeljali na ladje nevladnih organizacij. Ocenjuje se, da je več kot 200.000 podsaharskih državljanov pripravljenih oditi z libijske obale ter 30.000 iz Tunizije in Alžirije- predvsem Sudanci, Somalci, Nigerijci in celo Jemenci.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine