15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

FDV nič več speča celica, ampak celo agitatorka za palestinske teroriste. Nezaslišana sramota!

Piše: Vančo K. Tegov

Tragikomedija se nadaljuje s še bolj bizarnimi vložki in ekscesi. Mlada, dezorientirana, zblojena in bodoča kvazi intelektualna elita je svoje blodnje postavila na piedestal družbe in univerze, pred katerimi je zaradi svojega obstoja klonila celotna univerza oziroma njen rektor in vsi  njegovi pribočniki.

Pred nekaj leti bi se temu smejali in bi rekli da je to nek obskurna univerza, obskurna fakulteta in »omejenci« ki študirajo na kašni univerzi v Čadu ali Burkina Fasu. Ampak, ne, to je Univerza v Ljubljani, ki je prejšnja desetletja  kandidirala za seznam prestižnih, priznanih in cenjenih  univerz z ambicijo priti med TOP300, potem dvesto ali celo sto. V zadnjih nekaj mesecev so izginili iz »radarja« vseh meritev in so trenutno globoko daleč zadaj za  številko 1000. Sedaj pa čisto drugače. Če bo le možnost, bodo srečni kot univerza,  če jih bo povabil kot pridruženo članico kakšne asociacije univerz v kakšni srednjeazijski ali podsaharski afriški državi. Pa še počakati morajo.

Posebej jih popolnoma razgalilo početje študentov FDV  zadnjih nekaj tednov in do včeraj tamkajšnje okupirane predavalnice. Ter izjava, da se tudi rektor ter ostale članice univerze strinjajo z zahtevami študentov in da baje »plujejo« na isti barki.

Politično oz. drugo agitiranje v prostorih ali na območju univerze, uporaba pedagoškega procesa in univerzitetnih sredstev za politične oz. druge neakademske namene pomenijo kršitev etičnega  kodeksa.

Mehek in amorfen odnos do tega je pripeljala rektorja »Univerze« v Ljubljani Gregorja Majdiča do tega, da je  dejal: “Mislim, da smo vsi na istem čolnu in da imamo enake poglede. Nihče izmed nas v vodstvu univerze ne podpira delovanja Izraela.” Še univerza  Lomonosov se lahko skrije med njimi.

Samo še kampiranje v šotorih pred FDV, kurjenje kresov pred fakulteto ter šali z obveznimi štirimi barvami, ki jih ima palestinska zastava, manjka, pa smo že tam. Pred štiridesetimi leti in še kašno leto zraven je bilo tako (v času avtorjevega študija), ko so celo preko PLO v takratni Jugoslaviji  novačili prostovoljce  za palestinski »boj«, pa vseeno to ni bilo okupiranje dvoran na takšnih in podobnih fakultetah.

Ali je že prepozno zastaviti pot tem blodnjam in metastaziranim  družbenim deviacijam? Ali so že že v fazi razkroja in kateri? Tej moralni, vedenjski in še kakšni klofuti sodobni slovenski družbi moramo najti zdravilo. Rešiti in ozdraviti moramo družbo pred tem.

Le močan moralni sunek je nujen, me ne?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine