18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani zaradi spornih »dodatkov« za zaposlene v kazenskem postopku, mediji molčijo?!

Dodatki za stalno pripravljenost, ki so sprožili politični obračun z bivšim ministrom za finance Dušanom Mramorjem, bodo očitno pripeljali na sodno klop tudi nekdanje vodilne Fakultete za družbene vede (FDV) v Ljubljani.

Torej tiste fakultete, iz katere prihajajo glavni oblikovalci uredniške politike režimskih medijev, sociološki in politološki liderji tranzicijske levice in apologeti vsakokratnih sodnih in političnih obračunov z opozicijo.

Očitno se bo interpretacija nezakonite podlage za izplačilo teh dodatkov, ki jih, mimogrede, prejema vsak osmi zaposleni v javnem sektorju, vključno z državno-tožilskim in sodnim osebjem, morala dosledno uveljaviti za vse.

Celo za zaposlene na zloglasnem FDV in za večino drugih v javnem sektorju, ki so glede na interpretacijo tožilstva prejemali dodatek nezakonito. 

Kot je znano, so zaradi zožitve interpretacije, kdo je in kdo ni upravičen do izplačevanja omenjenega dodatka, že stekli sodni postopki za vodstva nekaterih fakultet.

Pri tem so mediji poskrbeli, da je veliko pozornosti bil deležen v prvi vrsti sodni postopek proti bivšemu ministru Mramorju in vodstvu Ekonomske fakultete, medtem ko o drugih postopkih ni slišati v medijih praktično nič.

Tako je pred časom postala pravnomočna tudi obtožnica zoper dva bivša dekana FDV, Antona Grizolda, nekdanjega ministra za obrambo iz časov LDS in Janeza Drnovška, in Bojka Bučarja.

 

Bodo mediji, zlasti POP TV, ki je prednjačila v napadih na Ekonomsko fakulteto, tako natančno poročali tudi o sodnem pregonu FDV-jevcev?

 FDV je bila  doslej vedno varna pred vsakršnim resnim novinarskim raziskovanjem, nebuloze, ki so iz njenih intelektualnih virov prihajale, pa deležne neomejene medijske promocije.

Spomnimo samo na  “vključujoča spolno nevtralna« stranišča, ki naj bi po mnenju vodilnih FDV profesoric rešila bistvo problema pri izboljševanju življenja v današnji družbi.

FDV je v javnosti znana tudi kot fakulteta špicljev, saj naj bi bila vodilni ovaduh »desnih« zapisov na digitalnih medijih in družbenih omrežjih, na primer. Twitter, Facebook, Youtube itd, kjer se stopnjujejo zahteve po cenzuriranju prispevkov, ki ne sledijo kulturnemu marksizmu.

Zato ne preseneča, da smo lahko v medijih zasledili dokaj natančne analize zaslužkov profesorjev na različnih fakultetah, o FDV pa skoraj ničesar.

 In to kljub temu, da je FDV za razliko od drugih fakultet poslovala z izgubo ne glede na bogato državno financiranje in proračun, težak več kot 13 milijonov evrov letno.

 Vzrokov za visoko poslovno izgubo FDV-ju in dekanji Moniki Kalin Golob ni bilo potrebno nikoli pred javnostjo pojasniti, kot tudi ne višine zaslužkov in dodatkov tam zaposlenih.

 Tudi afera z dodatki za stalno pripravljenost FDV ni medijsko prizadela, saj je bila pozornost v medijih preusmerjena drugam, zlasti, kot že rečeno, na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani.

 

Zaslužki, honorarji, višina dodatkov ipd. zaposlenih na FDV so skrbno varovana skrivnost

Zaposleni na FDV so posamezniki, katerih razkritje višine zaslužkov na račun davkoplačevalcev bi dodobra ogrozilo njihov medijski vpliv, temelječ na pozi “pravičnikov” in “analitikov”, ki se vsakodnevno pojavljajo v medijih kot komentatorji praktično vsega in borci zoper vse, ki se ne strinjajo z marksistično ideologijo.

Mednje sodijo imena, kot so marksistični ideologi Vlado Miheljak, Gregor Tomc, Igor Lukšič, mentor mladih novinarjev Marko Milosavljević, promotorka spolno nevtralnih stranišč Tanja Rener, feministka Barbara Rajgelj, starosta slovenskega kučizma Niko Toš, Anton Bebler, Rado Bohinc… torej tudi podpisniki znamenite “izjave 75” proti novi vladi Janeza Janše.

Zato ni čudno, da se FDV-jevih financ ne problematizira in da ji ni treba javno razkrivati zaslužkov svojih zaposlenih, saj bi se s tem poseglo v epicenter dejanskih privilegijev in državnega denarja, ki ga ideološki temelji levičarske ideologiji v Sloveniji v resnici prejemajo.

FDV namreč samo za plače svojih zaposlenih porabi skoraj 10 milijonov evrov! Gre skoraj v celoti za davkoplačevalski denar, saj FDV na trgu praktično ne ustvarja nobenega dodatnega prihodka.

Zgovoren je primer novinarke Dela Tine Kristan, ki je za svoje “raziskovalne” dosežke pri razkrivanju dodatkov za stalno pripravljenost nekaterih univerzitetnih profesorjev prejela celo novinarsko nagrado. Njen mentor Marko Milosavljević je poskrbel tudi za to,  da je bila habilitirana v naziv asistentke na FDV.

Zdaj bo, sodeč po pravnomočnosti obtožnice zoper bivše vodstvo, na sodni klopi prav ta fakulteta. Zanimivo bo videti, ali bo Milosavljević novinarje v režimskih medijih, na katere ima nesporni vpliv, spodbujal, naj v svojem raziskovalnem delu razkrivajo tudi zaslužke profesorjev FDV?

Zadnje novice

Sorodne vsebine