9 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Dejstvo, da da komercialna medijska hiša navija za Goloba, potrjujejo tudi družinske povezave

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Požareport v svoji predvolilni kroniki navaja nekaj zanimivih (tudi družinskih) povezav, ki med drugim pojasnjujejo tudi to, zakaj POP TV navija za Roberta Goloba ter ustvarja spine in manipulacije. Ni pa Golob edini, ki mu je portal 24ur stopil v bran, enako namreč velja tudi za Zorana Jankovića. Medtem ko je Siol pred kratkim razkril uradne zaznamke kriminalistov v aferi farmacevtka, so se na portalu 24ur odločili, da o tem ne bodo pisali. Posnetki, ki jih je v Utripu razkril dr. Jože Možina, kažejo na to, da Janković in Golob prihajata v paketu. Mimogrede, leta 2015 je Jankovićevo nespodobno ravnanje in ime farmacevtke razkril prav Požar, ki so ga do konca volilne kampanje skušali strpati v pripor – verjetno da ne bi razkril še česa. 

Tjaša Slokar Kos, direktorica informativnega programa Pop TV in Kanala A, je tudi družinsko povezana z Robertom Golobom oziroma Gibanjem Svoboda (GS) ter njihovo volilno kampanjo pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami, piše Požareport. Kar seveda pojasnjuje, zakaj največja komercialna medijska hiša tako zavzeto navija za Goloba in se pri tem poslužuje tudi manipulacij in spinov, da o sprenevedanju niti ne govorimo.

Bojan Požar, ki se je v petek le za las in s pomočjo odvetnika Francija Matoza izognil nezakonitemu priporu, v nadaljevanju pojasnjuje povezavo. Marta Kos je namreč kandidatka Roberta Goloba za funkcijo zunanje ministrice, hkrati pa je tudi sestra Draga Kosa, ki je seveda mož Tjaše Slokar Kos. Marta Kos in Tjaša Slokar Kos sta torej svakinji. O Marti Kos smo sicer že pisali, a velja še enkrat spomniti, da je bila Kosova nekoč tudi novinarka in seveda tudi generalna sekretarka Foruma 21 Milana Kučana. Preden se je podala v diplomatske vode – iz katerih je pred kratkim odšla iz nepojasnjenih razlogov – je bila tudi podpredsednica Gospodarske zbornice. Potem je tu še Mojca Kert, ki je nekdanja žena koroškega odvetnika Mirana Kosa – slednji pa je je brat Draga Kosa. Kertova je sodelavka Roberta Goloba v družbi Gen-i, hkrati pa na listi Gibanja Svoboda, po Požarjevih besedah v slogu “reciklirane svakinje”, na Ravnah na Koroškem kandidira za poslanko.

Foto: posnetek zaslona

Portal 24ur se je tako že prvi dan predvolilne kampanje posvetil reševanju Goloba – ugotavljali so, ali je njegova plača, kot trdijo “politični nasprotniki”, res trikrat višja od tiste, ki jo določa zakon. “Ljubezen POP TV do Goloba je tako močna, da je že danes njegova bruto plača manjša od neto! Do volitev bo verjetno na minimalcu,” je komentiral politični analitik Miran Videtič dejstvo, da so na portalu malo “pomešali” neto in bruto Golobovih prejemkov. Požar pa je opozoril še na eno dejstvo: na portalu 24ur so Golobovo plačo manipulativno primerjali s prihodki generalnega direktorja Krke Jožeta Colariča. Za Krko, za razliko od družbe Gen-i, namreč ne velja Lahovnikov zakon o omejevanju plač direktorjev državnih podjetij.

Ni pa Golob edini, ki mu je portal 24ur stopil v bran, enako namreč velja tudi za Zorana Jankovića. Medtem ko je Siol pred kratkim razkril uradne zaznamke kriminalistov v aferi farmacevtka, so se na portalu 24ur odločili, da o tem ne bodo pisali. Na čigavi strani so, dokazuje tudi naslov izpred štirih let, ki se je glasil: “Janković si lahko oddahne: preiskovalna sodnica izločila tudi to, kar je povedala farmacevtka“, ob tem pa so še dodali, da sporne zgodbe o zaposlitvi v zameno za spolne usluge ni več. Ne pozabimo, Janković je bil častni gost Golobove volilne konvencije, posnetki, ki jih je v Utripu razkril dr. Jože Možina pa kažejo na to, da sta oba akterja še nekoliko bolj povezana, kot je videti na prvi pogled.

Foto: posnetek zaslona

Janšo so v zapor strpali z nepoštenim sojenjem Branka Masleše in s kršitvijo ustavne določbe
Pred leti je Jankovićevo nespodobno ravnanje in ime farmacevtke Katarine Ravnikar razkril prav Bojan Požar, ki so ga v petek skušali strpati v pripor – in to priročno do konca volilne kampanje. Kakopak, da ne bi v najbolj neprimernem času razkril še kaj neprijetnega. To seveda ne bi bilo prvič, da bi v predvolilnem času koga priprli ali pa zaprli – leta 2014 so sodniki zaprli aktualnega premierja in predsednika SDS Janeza Janšo. Ustavno sodišče je sicer kasneje soglasno ugotovilo, da so ga v zapor strpali z nepoštenim sojenjem Branka Masleše in s kršitvijo ustavne določbe, ki zahteva, da “nihče ne sme biti kaznovan za dejanje, za katero ni zakon določil, da je kaznivo.” “Da v sodbi ni bilo kaznivega dejanja, je ustavno sodišče odločilo soglasno. Janši so, tudi soglasno, vrnili še poslanski mandat, ki mu ga je levosredinska večina po volitvah, na katerih je bil v državni zbor izvoljen iz zapora, odvzela z zlorabo oblasti. Imeli so večino in so odločili, da rezultat volitev, na katerih je Janša med vsemi kandidati stranke dobil največ glasov, ne šteje,” je spomnil urednik Siola Peter Jančič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine