5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Fajonova za RTV: Držim se tega, da notranjepolitičnih problemov ne izvažam v Bruselj

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Tanja Fajon je vsem znana po tem, da se je od Janševega prevzema vodenja vlade, še posebej pa, odkar je Slovenija prevzela predsedovanje Svetu Evropske unije,  aktivirala z blatenjem in rušenjem ugleda Slovenije v tujini. Zato je toliko bolj neverjetna njena izjava na RTV Slovenija, ki jo je po aferi z asistentom, ki je “lektoriral” poročilo, izjavila. Dejala je, da se drži tega, da notranjepolitičnih problemov ne izvaža v Evropski parlament.

“Kadar me kolegi vprašajo, iskreno rečem, vi se ukvarjajte s Slovenijo, mi v Sloveniji rešujemo svoje notranjepolitične probleme in ves čas svoje politične kariere v Bruslju se držim, da ne izvažam naših notranjepolitičnih problemov v Evropski parlament”, se je brez vesti zlagala Tanja Fajon.

Pravzaprav takega blatenja s strani slovenskih poslancev v Evropi še nikoli ni bilo. Od začetka Janševe vlade vztrajno blati Slovenijo in nosi prat svoje umazano perilo drugam in ne doma. To se je zgodilo tudi julija letos, ko je predsednik vlade pred poslanci Evropskega parlamenta v Strasbourgu predstavljal prioritete slovenskega predsedovanja. Tanja Fajon pa je v 44 sekundah povedala več laži kot marsikdo v svojem življenju. Takrat so bili odzivi tudi v Sloveniji zelo ostri do Fajonove, češ kako si drzne tako govoriti o Sloveniji.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine