12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Fajonova, ki je sama dokaz odvisnosti medijev od politike, zdaj v Bruslju ustanavlja skupino za “svobodo in neodvisnost” medijev?!

Zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon je na družbenih omrežjih vzbudila veliko pozornosti z napovedjo ustanovitve skupine za svobodo in neodvisnost medijev v Evropskem parlamentu, saj je bilo prav njeno delo za TV Slovenija dokaz, kako je režimsko novinarstvo povezano z vladajočo politiko, poleg tega pa si aktivno prizadeva omejiti svobodo govora, med drugim je gostila tudi okroglo mizo na to temo, ki jo je nadziral sam Milan Kučan.

Saj ni res, pa je! Kot kaže, namerava zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon v Evropskem parlamentu ustanoviti skupino za svobodo in neodvisnost medijev, danes pa naj bi v zvezi s tem že gostila delovni sestanek: “V @EP_Slovenija ustanavljamo skupino za svobodo in neodvisnost medijev. Zjutraj sem gostila delovni zajtrk, udeležba je bila izvrstna. Imamo podporo vsaj štirih političnih skupin in vrste poslancev. Izzivov pa veliko!”

Bogi ta naš svet, boga ta naša zemlja, kaj vse morata prenašat. Skupino za neodvisnost medijih je ustanovila bivša novinarka, danes ena najvidnejših v levi politiki. https://t.co/r3LAiXk0ED

— Anamarija Mežan (@AnamarijaMezan) October 23, 2019

Fajonova je sama dokaz odvisnosti medijev od politike

Vsi plačniki prisilnega RTV-prispevka, s katerim financiramo delovanje TV Slovenija, se še spomnimo časov, ko je v tej javni hiši kot režimska novinarka delovala Fajonova, ki je imela med drugim celo vlogo dopisnice iz Bruslja. Po mnenju mnogih je pri tem delu, ki ga je opravljala na račun davkoplačevalcev, ni zanimalo nepristransko in objektivno novinarstvo, pač pa je bila njena glavna naloga izvajanje propagande in delanje reklame takratnemu evropskemu poslancu Borutu Pahorju. No, za nagrado si je pozneje tudi sama prislužila milijon evrov vredno funkcijo evropske poslanke, in to kar trikrat, pa čeprav je še pred časom zatrjevala, da bi bila dva mandata dovolj.

Foto: Facebook

Organizirala je okroglo mizo, na kateri so razpravljali o strategijah omejevanja svobode izražanja, ki jo je nadziral sam Kučan

Novembra lansko leto je v salonskem delu veleblagovnice Maxi Fajonova organizirala tudi okroglo mizo s pomenljivim naslovom “Proti kulturi strahu”, na kateri so po vsej verjetnosti razpravljali o različnih strategijah omejevanja svobode izražanja in medijev, vse skupaj pa se je zgodilo malo po grozečem govoru Milana Kučana na Ilovi Gori, kjer je od globoke države zahteval konec svobode govora.

Okrogla miza Tanje Fajon (Foto: Twitter)

Kučan je tudi sam osebno prišel nadzirat omenjeno okroglo mizo, s prisotnostjo pa je kar nekaj zgražanja povzročil radikalni aktivist Domen Savič, čigar edini cilj je uničiti opozicijska medija Nova24TV in Demokracijo, ki sta ena redkih, ki si upata kritično pisati o delovanju vlade in o stranki SD.

Okrogla miza v organizaciji Tanje Fajon. (Foto: Twitter)

SD-jevcem je očitno lažje uničiti kritične medije in utišati razočarane državljane, kot pa da bi se soočili s kritikami. Kako hitro se je zavrtelo kolesje režima ob Savičevem aktivizmu, se je pokazalo tudi, ko je predsednik vlade Marjan Šarec potegnil za demokratično in pluralno družbo nesprejemljivo potezo, ko je pozval podjetja v državni lasti, naj ne oglašujejo v medijih, ki naj bi širili “sovraštvo”.

Mislim, če je še kje kaj bolj sikofantskega celo v onem razpadajočem gnezdu, Bruslju … nič štekajoči oblastiželjni totalitarni butci bi radi vodili skupino za svobodo in neodvisnost medijev !?! https://t.co/ZMqcHHNcQC

— Marko Sket, AR (@MarkoSket) October 23, 2019

Pri tem ni eksplicitno omenil konkretnih medijev, a je bilo jasno, da misli na opozicijske medije. To je zlasti zaskrbljujoče ob dejstvu, da je v Sloveniji, med drugim zaradi številnih državnih podjetij, obseg (para)države med večjimi na svetu, kar pomeni, da mediji brez podpore vladajoče politike le stežka preživijo. Kdorkoli, ki ga zares skrbita svoboda in neodvisnost medijev, bi takšno potezo najostreje obsodil!

Je potem za pričakovati,da boste za začetek javno obsodili predsednika vsake vlade,ki državnim podjetjem jasno pove v katerem mediju naj ne oglašujejo?
Oglaševalski denar namreč pomembno vpliva na neodvisnost medijev zato si predsednik demokratične države tega ne bi smel dovoliti https://t.co/mURI8TlaP3

— Božo Predalič (@BozoPredalic) October 23, 2019

Rok Krajnc

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine