-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Facebookov “pisoar” po imenu “Mesto Ankaran” za odvajanje levičarskih frustracij

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Če se administratorji raznih spletnih platform bliskovito odzovejo, ko gre za domnevne primere “desničarskega ekstremizma” ali “rasizma”, pa jim do srca ravno ne sežejo skrajno žaljive prispodobe in zapisi, kot so tisti na Facebookovi strani “Mesto Ankaran”. Gre za kloako za vse kronično obolele z virusoma antijanšizma, ki svoje frustracije zlivajo po vladi, premierju Janši in SDS, pod pretvezo, da gre za promocijo turizma. Gre za pljuvalnik za vse tiste, ki se vse do danes še niso sprijaznili z dejstvom, da že lep čas ne živimo v enopartijskem sistemu, in da oblast lahko prevzame tudi nekdo, ki jim ni ravno blizu. Obenem to kaže na stanje duha nedozorele demokracije, kjer težavo predstavlja nekaj, kar je v starejših povsem običajno – spoštovanje volje volivcev. 

Sprašujemo se, ali bodo Facebookovi spletni miličniki, ki tako plemenito bijejo svoje svete vojne proti slehernim minornim pojavom desničarskega sovražnega govora, ukrepali tudi tokrat. Pri e-maribor so opozorili na njihovo stran “Mesto Ankaran”, katere poslanstvo je brezsramno žaljenje premierja Janeza Janše, vlade in stranke SDS. Zanimivo je, da prav levičarji na področju družbenih omrežij, drugače mislečim očitajo nestrpnost in sovražni govor, a so v resnici navadni dvoličneži. Če nekdo s prstom histerično kaže na drugega, je zelo verjetno, da še ni pometel pred svojim lastnim pragom.

Ob tej priložnosti gre spomniti na ljubljanske grafitarske pozive, denimo “Ubi Janšu” in “Smrt Janši”, ob katerih se nihče izmed “pravičnih” niti ne zgane. Se pa dosledno skrbi za spomenike raznih klavcev slovenskega naroda, ko jih kdo polije z rdečo barvo. “Mesto Ankaran” je seveda zgolj zloraba istoimenskega mesta v slovenskem Primorju. Stran naj bi služila turistični promociji, a je svetlobna leta daleč od tega. Kot kaže, njeni administratorji, pod “promocijo” razumejo blatenje politikov in politične opcije, ki ni njihova intimna. Na strani je namreč opis že omenjenega mesta, ki morda še sodi v kakšen turistični vodnik, je pa oplemeniten s hujskaškim politikantskim blatenjem v obliki slikovnega gradiva in njegovega opisa.

Ankaran kot počitniški resort za nacistično, pardon titoistično rajo?
Združevanje turistične ponudbe z žaljivo politično propagando sicer nima smisla. Morda tovrstna sinteza še najbolj spominja na idejo iz obdobja nacizma, ko je bilo na severu Nemčije ob Baltiku postavljeno letovišče Prora, kjer je po poročanju portala noizz, Adolf Hitler združil počitnikovanje, šport in indoktrinacijo, za vzgajanje svojega proletarskega razreda. So si morda administratorji “Mesta Ankaran” umislili prav nekaj takšnega? Za vodenje turističnih izletov bi lahko najeli kar družbeno-politično delavko Eugenijo Carl, ki je menda doma tam blizu in je tudi režimsko ustrezno profilirana. V turistični ponudbi pa bi lahko poležavanje na plaži združili z romanjem na hrib Sabotin z napisom “Tito”. To so samo dobrodušni predlogi.

Premier Janez Janša kot Adolf Hitler s “sinom” Žanom Mahničem. (Foto: Facebook)

Znano je, da komunisti niso premogli bujne domišljije, saj so naciste v marsičem oponašali kot stare dementne papige. So bila mar fanatična zborovanja na štadionu v Beogradu 25. maja, na sloviti Dan mladosti, kaj drugačna od tistih, ki so bila posvečena božanstvu Adolfu? V nadaljevanju prilagamo tudi “turistični” opis strani in nekaj “umetniških” fotografij, da bi bralci lahko sami ocenili vrednost tega Facebookovega “sekreta”: “Občino Ankaran opredeljuje obmorska lega ob Jadranskem morju. Leži vzdolž morja, na južnem pobočju Ankaranskega polotoka, imenovanega tudi Miljski polotok, kjer se začenja slovenski del istrske obale. Na severu meji na Italijo in Mestno občino Koper.”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine