-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

“Evropske vrednote”: EU za izobraževanje mladih o transvestitih namenila 220.000 evrov

Piše: Ivan Šokić

Evropska unija je znotraj programa Erasmus+ namenila več kot 220.000 evrov davkoplačevalskega denarja za financiranje transvestitskih projektov, ki ciljajo na mlade.

Erasmus+ v javnosti velja za program preko katerega se financira izobraževanje, športno dejavnost in kulturno izmenjavo med mladimi. V Sloveniji je projekt znan predvsem med študenti, ki hodijo na študentske izmenjave v tujino. A kakor kaže, je tudi ta program padel pod vpliv LGBT kulta in se bo iz tega programa v bodoče financiralo tudi aktivistične transspolne skupine, ki se v svoji dejavnosti osredotočajo na otroke. Po pisanju Remix News to nakazuje ideološki premik na področju LGBT znotraj EU.

Sredstva v višini 220 tisoč evrov so bila razdeljena med več skupin transvestitov, ki pogosto zagovarjajo transspolnost, t.j. da si lahko posameznik sam izmisli kateri spol je in se ta “spol” ne rabi ujemati z resničnostjo oziroma biološkimi dejstvi. Bruselj je namenil 21.797 evrov berlinski skupini Critical Queer Solidary, ki organizira delavnice o transvestitskem oblačenju. Praviloma gre za moške, ki se oblačijo v ženska oblačila. Novembra 2021 je organizacija pripravila “mladinsko izmenjavo” v Berlinu, ki se je je udeležilo 38 ljudi starih med 18 in 30 let. “Izmenjava” je po besedah organizatorjev vsebovala oglede transvestitskih predstav v Berlinu in “učenje od najboljših transvestitskih umetnikov v Berlinu, ter spoznavanje njihovih pristopov.”

Spletna stran Evropske komisije je ta isti dogodek opisala kot “večanje samozavesti mladih kvir ljudi”. To niti ni preseneča, saj je tudi na uradnem Twitter profilu Erasmus+ bilo možno prebrati sporočilo: “Prihodnost je kvir.” EU je celo pisala, da se bodo “udeleženci izkušali gledališče, ples in performans, ravno tako pa se bodo učili ličenja, o lasuljah, hoje v visokih petah in drugih načinov  zameglitve ter poudarjanja tradicionalnih binarnih spolnih vlog.” To samo po sebi je še en dokaz, da so “evropske vrednote”, ki jih na vso moč zagovarja EU nezdružljive z vrednotami zahodne krščanske civilizacije. Še več, evropske vrednote so v navzkrižju z vrednotami krščanstva.

Sredstva iz Erasmus+ so med drugim šla tudi za financiranje transvetitskih in drugih LGBTQ projektov v Sloveniji. 21.770 evrov je šlo za slovenski projekt “United with Pride” na katerem so bili prisotni tudi transvestiti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine