18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Evroposlanec Klemen Grošelj se preko bosanskih medijev zaman trudi, da bi dobil v roke neobstoječi “non paper”

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Tranzicijsko omrežje v Sloveniji je obupano. Po zadnjih nastopih levega dela opozicije, ko so dokončno priznali, da nimajo možnosti za vložitev uspešne konstruktivne nezaupnice in bi Slovenijo odpeljali na predčasne volitve spet iz naftalina vlečejo na plano “umetno afero” tega leta “non paper” o Bosni in Hercegovini. Tako je evropski poslanec iz stranke ALDE in član LMŠ, Klemen Grošelj zahteval, da mu Evropski svet dostavi dopis predsednika vlade Janeza Janše o Bosni in Hercegovini. Hec je toliko večji, da ta dokument ne obstaja, kar je večkrat zatrdil tudi zunanji minister dr. Anže Logar.

Bosanski portal Politicki.ba je plasiral informacijo člana LMŠ in evropskega poslanca Klemna Grošlja, da mu Evropski svet preda vso dokumentacijo sedanje slovenske vlade o bosanskih dokumentih. Kot referenco je navedel objavljen dokument v Odlazkovem mediju Necenzurirano, kjer so bili gonilna sila še ene umetne afere v režiji tranzicijskega omrežja.

Celotna afera je padla po sklepu vlade, da je zadnji dokument o Bosni in Hercegovini sestavil Milan Kučan v času Pahorjeve vlade. Ta je v dokumentu napisal točno to, kar so osrednji mediji očitali trenutni vladi. Odkrili smo tudi posameznike, ki so vlekli niti iz Bruslja ter ji dajali celotni aferi mednarodni podton. V večjem številu naših člankov smo razkrili, da so pri tem pomagali Marko Makovec (SD) ter Ivo Vajgl in Roman Jakič, oba močno vpeta v višje struje stranke ALDE v Bruslju.

Tranzicijsko omrežje je spet producira afero iz tujine. Tokrat so uporabili bosanski medij Politicki.ba. (foto: Posnetek zaslona)

Afero so tranzicijski mediji izvedli z dokumentom Milana Kučana o BiH z leta 2011
V aferi non paper smo govorili z mnogimi strokovnjaki, ki so zanikali vse navedbe v osrednjih medijih. V svojih besedilih je afero non paper za izmišljotino označil dr. Dimitrij Rupel, večkratni zunanji minister v levih in desnih vlada ter eden največjih strokovnjakov o slovenski zunanji politiki. Avtor tega besedila je na svojem Twitter profilu predstavil edini verodostojni dokument o Bosni in Hercegovini že v mesecu aprilu, ki se bistveno razlikuje od objavljenega dokumenta v osrednjih medijih.

V primeru, da Grošelj pričakuje, da bo dobil v roke kakšno novo “ekskluzivo” za izvajanje novih afer, bo dobil le Kučanov dokument o BiH z leta 2011. Enako smo lahko opazili, da so mednarodno afero najbolj zagovarjali tisti politiki iz bivših republik z močnimi povezami s slovensko stranko Socialnih demokratov. S svojim javnim nastopom se je v eni izmed bosanskih oddaj oglasil tudi Kučan in zatrdil, da omenjeni dokument ni nič sporen. Normalno, da ni, če ga je nekdanji predsednik države sam sestavil.

Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je na bosanski televiziji Face priznal, da je on zadnji iz Slovenije, ki je pisal o strategiji BiH.(foto: Printscreen)

Novo odpiranje letošnje pozabljene afere daje dokaz, da levi del opozicije s svojimi “bruseljskimi” pomočniki obupano išče bilko, s katero bi dosegli diskreditacijo vlade v času predsedovanja in njen padec. Prav bruseljski pripadniki levega političnega omrežja se najbolj trudijo z izmišljenim blatenjem naše države v tujini. Tudi za ceno, da Slovenijo ne bi prejela evropskih sredstev. Kot to počne slovenski komisar Janez Lenarčič.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine