12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Erli Škorja policistom o ilegalnih migrantih na Kraškem robu: Kradejo okoli bajt, sprašujejo za elektriko za polnjenje telefonov. Otroci v vasi so zaprti, ker jaz mojih otrok ne bom spustil med njih!

Vse več ilegalnih migrantov prihaja v Slovenijo v smeri Kraškega roba. Očitno so imeli hrvaški policisti prav, ko so pred tedni obvestili slovenske, da je iz Velike Kladuše izginila večja skupina ilegalcev, ki se ni usmerila proti Beli Krajini, ampak bolj zahodno.

To opažajo tudi domačini na Krasu, kot Erli Škorja, ki je na družabnem omrežju Facebook naslovil pismo na policiste. Takole je zapisal:

»Dragi policaji in kriminalisti, katerih vas imam ogromno med prijatelji tukaj. Ne vem, ali imate taka navodila, da se to ne daje v javnost (jasno, da se ne dela panike), ampak ste dobro obveščeni o stanju z migranti po Kraškem robu (besede vaših sodelavcev to pričajo). Ampak da se s tem nič ne ukrepa, mi je pa počasi dovolj.

Prijave ne pomagajo. Tudi če se direktno mejašem pove, kje so skupine migrantov, se nič ne ukrepa. Po vasi se ponoči, in po novem tudi sredi belega dne, sprehajajo večje in manjše skupine teh ljudi! Kradejo okoli bajt, sprašujejo za elektriko za polnjenje telefonov, hrano in vodo. Psi v vasi norijo, otroci po vasi so zaprti. Zaprti, zakaj? Ker jaz osebno mojih otrok starih 5 in 3 leta ne bom spustil med njih! Vemo, da jih je v okoliških gozdovih na stotine in ve, na prečkanje pa jih čaka še ogromno število, katero javnost noče vedeti. Vse to vemo dosti od nas, žal ostala javnost pa ne! Ali boste kaj ukrepali ali pa bo nova afera aktualna!«

Zadnje novice

Sorodne vsebine