30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Erjavec po tistem, ko je dobil dobro plačano službo v gospodarstvu, svoji stranki pokazal iztegnjen sredinec: odstopil s predsedniške funkcije in stranko zapustil

Piše: C. R.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je članom sveta stranke na današnji seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Z današnjim dnem tudi ni več član stranke, ker da to ni več stranka, ki jo je 15 let vodil, je pojasnil v izjavi novinarjem, poroča STA.

Kot je znano, je Erjavec pred kratkim dobil dobro plačano službo v Iskratelu, kjer naj bi bil pomočnik generalnega direktorja za širitev in utrditev na evropskih trgih. Vidni člani DeSUS so ob tem zatrjevali, da ta položaj ne bo bistveno vplival na Erjavčev status v DeSUS.

Očitno pa ni bilo tako. V zadnjem času so se širile različne špekulacije glede današnje seje sveta DeSUS. Po epizodi s konstruktivno nezaupnico je Erjavcu očitno upadel motiv za politiko, verjetno pa je k temu pripomogel tudi dokaj hladen odnos poslancev DeSUS-a do njegove kandidature za predsednika vlade.

To pa tudi pomeni, da se po zgolj treh mesecih vodenja DeSUS Erjavec očitno poslavlja od politike – razen če ga bo morda zasnubila kar LMŠ?

V svoji izjavi je Erjavec pojasnil, da se je na predsedniško mesto vrnil, da bi stranko konsolidiral, vendar mu to ni uspelo. Kot pravi, je stranka tako razklana, da je ni mogoče rešiti. S tem je tudi namignil na hude kritike, ki so letele nanj s strani nekaterih predsednikov občinskih in pokrajinskih odborov DeSUS.

Sedaj, ko je tudi Erjavec vrgel puško v koruzo, bo stranko po sklepu sveta DeSUS do naslednjega kongresa vodil dosedanji podpredsednik Anton Balažek.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine