-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Energetska terapevtka Elena: Čutim smrt Borisa Kobala, je na robu samomora, sokrivi bomo vsi!

»Prav vsi mi celo življenje živimo po principu plagiatov. Že ko smo otroci, posnemamo starše – kar je neke vrste plagiat. Ko hodimo v šolo, prepisujemo od sošolcev. Tudi to je neke vrste plagiat,« je na družbenem omrežju zapisala energetska terapevtka Elena Sofia Seničar.

Elena Sofia Seničar, v Celju živeča energetska terapevtka, motivatorka in pisateljica, po rodu iz Moldavije, je stopila v bran plagiatorju Borisu Kobalu, ki je ukradel avtorsko delo in ga prodajal za svojega, pozneje pa se skliceval na depresijo (TUKAJ). Po mnenju Seničarjeve smo vsi vzgojeni plagiatorji, saj v otroštvu kopiramo ravnanja svojih staršev in v šoli prepisujemo.

Takole je zapisala na družbenem omrežju Facebook.

»Ne dopustimo, da bi Boris Kobal storil samomor!

Ne morem mimo dejstva, da čutim, da ima igralec Boris Kobal izredno hude psihične težave, in zna se zgoditi, da bi lahko naredil samomor!

PODPIRAM Borisa Kobala! Zakaj?

Prav vsi mi celo življenje živimo po principu plagiatov. Že ko smo otroci, posnemamo starše – kar je neke vrste plagiat. Ko hodimo v šolo, prepisujemo od sošolcev. Tudi to je neke vrste plagiat. Življenje se nadaljuje v dobo adolescence in kot najstniki stremimo za dejanji velikih idolov, jih kopiramo ter se hočemo z njimi poistovetiti. Tudi TO je plagiatorstvo. 

Kasneje v življenju sledimo motivacijski izjavam, besedam in mislim, jih kopiramo … vidite, vsi MI smo plagiatorji! Slovenija pa se je zdaj spotaknila ob Borisa Kobala in zdaj se vsi nad njim zgražamo, izživljamo! Ne vidimo pa več, koliko umetniških del je ustvaril, koliko ljudi je razvedril. 
Boris nam je samo kot zrcalo pokazal določene pomanjkljivosti, ki jih imamo v zakonih. Zdaj pa mi dobesedno s tem ubijamo človeka. 

Zagotovo vsi poznate znani citat iz Svetega pisma: ‘Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen.’ In smrt Borisa Kobala, za kar čutim, da je ta trenutek na robu samomora, bo potem smrt vseh nas. S tem in takim odnosom bomo vsi mi sokrivi, če pride do takega dejanja. 

In če se spomnimo še misli Evangelija: ‘Grešnik ne sme obsojati grešnika (Jn 8,10).’ 
Mi zdaj, v tem trenutku, ne znamo razsodno gledati človeka, pač pa ga ubijamo kot sovražnika. Ubijamo njega in ne vidimo njega kot zrcalo nas samih.

Elena Sofia Seničar, energetski terapevt.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine