5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Ekskluzivno: Zadeva Novič ponovno 12. februarja; kaj bo odločilo višje sodišče?

Višje sodišče v Ljubljani je v zadevi Novič obvestilo stranke v postopku, da bo javna seja senata sodišča druge stopnje 12. februarja ob 9. uri, in sicer v sobi 102/1. Pod obvestilo je podpisan predsednik senata Igor Mokorel in ne višji sodnik Milan Štrukelj, kot je bilo sprva določeno. Poleg njega sta v senatu še sodnici Stanka Živič in Tatjana Merčun.

Preberite tudi: Neznosna lahkost sojenja

Spomnimo.

Dr. Milko Novič je sinonim za krivice, katere se lahko zgodijo slehernemu slovenskemu državljanu v slovenskem pravosodnem sistemu. Umor direktorja dr. Janka Jamnika je razburjal slovensko javnost, katera je budno spremljala sodni proces. Dr. Milka Noviča so po krivem obsodili, vendar je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in dalo v celotni proces sojenja vrnilo nazaj na ljubljansko okrožno sodišče. Lani septembra pa je ob besedah sodnika Zvjezdana Radonjića končno dočakal svobodo. Vendar dr. Novič še ne more mirno zadihati, saj se je tožilstvo pritožilo na sodbo. Tako se bo celotna zadeva odvila zopet na okrožnem sodišču v Ljubljani, kjer bodo višji sodniki sodbo potrdili,spremenili ali pa razveljavijo in spet odredijo novo sojenje.

Prav tako pa ni naključje, da so se sočasno s to napovedjo, ponovno začeli napadi na sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je oprostil dr. Noviča in ob razglasitvi sodbe javnosti razkril neverjetne pritiske nanj.

(EKSKLUZIVNO) Avdio posnetek in stenogram nagovora sodnika Zvezdana Radonjića o pritiskih globoke države v zvezi s sojenjem dr. Milku Noviču

Zadnje novice

Sorodne vsebine