26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

(EKSKLUZIVNO) Tako je tajkun Martin Odlazek pred leti opeharil male delničarje Lepenke in jih skušal odpraviti z drobižem, enega kar s kmetijo na Dolenjskem!

Medijski in tiskarski tajkun Martin Odlazek je za seboj pustil celo vrsto propadlih podjetij, poročali pa smo že tudi, kako je opeharil številne zaposlene, med drugim je grdo izkoristil tudi invalide. A ogoljufani so bili tudi mali delničarji, med drugim Lepenke, ki jo je Odlazek popolnoma izčrpal. Naročal je namreč domnevno fiktivne storitve, stroški zanje so znašali do skoraj 50 odstotkov prihodkov Lepenke, prav tako pa je kar prek svojega Salomonovega oglasnika odprodajal premoženje, ki so si ga nato pod ceno prilastile druge družbe njegovega imperija. Male delničarje, ki so posedovali nekaj več kot 10 odstotkov Lepenke, je skušal odpraviti z drobižem, za delnico jim je ponujal pičlih 8 evrov, medtem ko so sami pričakovali 50 evrov za delnico. Odlazek je enega od malih delničarjev skušal odsloviti celo s kmetijo na Dolenjskem, katere fotografije prilagamo v članku!

 

Kot je že dolgo znano, je medijski tajkun Martin Odlazek v svoji neslavni karieri za seboj pustil celo vrsto podjetij v stečajih, pri tem pa je opeharil številne zaposlene, med drugim tudi invalide, kot smo na Nova24TV že poročali, prav tako pa so ostajali ogoljufani tudi solastniki. Tako je bilo v primeru družbe Lepenka, kjer je Odlazek opeharil male delničarje te družbe, sam pa je imel skoraj 90-odstotno lastništvo v družbi, ki jo je popolnoma izčrpal.

Celotno proizvodnjo Lepenke je Odlazek preselil v Papir servis
Premoženje te družbe je popolnoma razprodal, hkrati pa je celotno proizvodnjo preselil v drugo družbo v svojem imperiju, Papir servis. Tej in drugim družbam je v celoti razprodal stroje, zaloge in blagovne znamke Lepenke, prav tako pa tudi zemljišča in poslovno stavbo v Tržiču. Nepremičnine je prodal kar prek svojega Salomonovega oglasnika, da je zadeva bolj bizarna, pa je pri tem zbiral ponudbe, pri čemer je zmagal kar Papir servis, ki je moral plačati le 3,2 milijona evrov, in sicer za zemljišče s kar 30 tisoč kvadratnimi metri površine.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine