10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

(EKSKLUZIVNO) Nezaslišano! V javnost prišli prisluhi, kjer se delavski direktor Darsa Podgoršek pohvali, kako so nezakonito razrešili nekdanjega predsednika in člana uprave! Napovedoval je celo zamenjavo aktualne uprave!

“Vseeno smo vsi presrečni, splačalo se je vsakega centa, oba skupaj sta dobila 100 tisoč bruto, eden (Knez, op. p.) je dobil 30 tisoč, drugi (Skok, op. p.) pa 20 tisoč, saj je vseeno, pa naj imata,” se je delavski direktor Darsa Rožle Podgoršek na ekskluzivnih posnetkih Nova24TV hvalil, da so nezakonito razrešili nekdanjega predsednika in člana uprave Darsa.

Prav tako je v posnetkih ujet, ko napoveduje vojno direktorju področja vzdrževanja na Darsu Igorju Šebeniku. “Vse bom naredil, da bo izgubil službo, to vam že zdajle povem,” je Podboršek izjavil še pred izredno odpovedjo delovnega razmerja Šebeniku, kar jasno potrjuje njegovo vpletenost v primer. S tem pa se Podboršek ni ustavil. Njegov naslednji cilj naj bi bila kar odstranitev celotne uprave Darsa, na čelu katere je od leta 2016 Tomaž Vidic. Vsaj tako je mogoče razbrati iz njegove naslednje izjave iz posnetka o trenutni situaciji na Darsu: “Burna vroča jesen, imamo reorganizacijo, imamo menjavo nadzornega sveta Darsa pa predčasno zamenjavo uprave, razen mene /…/ Ti tipi (predsednik in oba člana sedanje uprave Darsa, op. p.) lahko letijo celo zaradi tega, jaz ne morem, mene samo delavci lahko razrešijo, kar me ne bodo, ne.”

Kot smo izvedeli od številnih virov, so razmere v zadnjem času v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) vedno bolj kaotične. Zasluga za to gre predvsem tamkajšnjemu delavskemu direktorju Rožletu Podboršku, ki družbo zlorablja za uveljavljanje svojih interesov.

Vse se je začelo, ko je Svet delavcev Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) aprila letos, na svoji seji izbral novega delavskega direktorja. To je za las postal Rožle Podboršek, ki je v tretjem krogu volitev prejel 8 glasov, njegov protikandidat pa 6 glasov. Podboršek je sicer z Darsom neločljivo povezan že vse od leta 2007, od takrat je bil namreč zaposlen v pravni službi te družbe. Pri tem je bil 9 let član sveta delavcev Darsa, od leta 2014 do letošnjega nastopa funkcije delavskega direktorja pa še član nadzornega sveta Darsa.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine